середа, 25 липня 2012 15:56

Василь Махно виступить на фестивалі за єдність українців, поляків і євреїв

  Василь Махно  — український поет, есеїст, перекладач, літературознавець
Василь Махно — український поет, есеїст, перекладач, літературознавець

Український поет Василь Махно, який мешкає в Нью-Йорку, представлятиме українську культуру на фестивалі "Трьох культур", який щорічно відбувається у польському місті Лежайськ. Фестиваль пропагує культурне пограниччя, яке склалося на цих теренах протягом багатовікової історії, на яких поляки, українці та євреї мешкали поруч і пліч-о-пліч.

Про це Gazeta.ua повідомив особисто Василь Махно.

Він виступить у Лежайську разом із польським поетом й перекладачем Богданом Задурою на авторському читанні, котре відбудеться 8 вересня у будинку Міської бібліотеки, колишньому будинку "Просвіти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тартак" і "Гайдамаки" творитимуть новий імідж Івана Франка

Спеціально до фестивалю готується до друку нова книжка перекладів Василя Махна "Дубно, біля Лежайська", куди увійдуть вибрані вірші та есеї, в яких поєднані українські, польські та американські топоси.

  Книжка перекладів “Дубно, біля Лежайська” вийде спеціально до фестивалю
Книжка перекладів “Дубно, біля Лежайська” вийде спеціально до фестивалю

Назва книжки – це назва українського села, з якого походить родина Василя Махна, яку разом із іншими мешканцями села вивезено у 1945 році до УРСР.

Цього року Василь Махно також буде учасником міжнародних фестивалів MERIDIAN CZERNOWITZ, Бруно Щульца у Дрогобичі та Форуму видавців у Львові. У рамках цих проектів буде презентовано нову книгу Махна.

Зараз ви читаєте новину «Василь Махно виступить на фестивалі за єдність українців, поляків і євреїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі