пʼятниця, 13 вересня 2013 14:00

Вакарчук, театр на ходулях, кава - у Мистецькому Арсеналі пройдуть "Дні Львова у Києві"

Вакарчук, театр на ходулях, кава - у Мистецькому Арсеналі пройдуть "Дні Львова у Києві"

Фестиваль "Дні Львова у Києві" пройде 19-22 на території Мистецького Арсеналу. На подвір'ї арсеналу відтворять найвідоміші будівлі, пам'ятники Площі Ринок.

"Це будуть металоконструкції, обтягнуті тканиною, з фото будинків. Біля кожного - в людський зріст паспорт з описом, чим воно видатне, які знаменитості в ньому мешкали, - розповідає головний художник днів Львова Михайло Москаль. - Хотілося показати, що це справжнє європейське місто, яке увібрало багато архітектурних стилів, має вплив багатьох народів, які в ньому жили. Хотілося б показати, що може дати європейська традиція, перспективу її продовження зі вступом нашої країни в ЄС. Магдебурзьке право і всі ознаки європейського міста були і в середньовічному Києві, але історія в цієї території трохи інша, наступні епохи стерли ті вулиці. Львів - найсхідніше справжнє європейське місто. Архітектори іншої частини України вчилися містобудуванню в Санкт-Петербурзі. Тут був інший стандарт - канцелярський, запроваджений Катериною ІІ. Мене він іноді дратує".

Екскурсії макетом Львова проводитимуть кращі екскурсоводи міста. Може хтось із туристів зацікавиться їхніми історіями про видатних львівських математиків, письменників, запам'ятає номер будинку - приїде до Львова, щоб побачити.

Під час фестивалю пройде юніорський шаховий турнір між гросмейстерськими школами Львова і Києва. Кращі наукові розробки представлять львівські вузи. Наприклад, "Політехніка" презентує автомобіль, що може обходитися без водія, а також апарати, що допомагають людям з обмеженими можливостями краще чути і рухатися. Львівський університет похвалиться досягненням своєї обсерваторії в дослідженні космосу.

Дітям дозволять розфарбувати гіпсові макети найвідоміших левів. Скульптур цієї тварини у самому Львові - близько тисячі.

"На фестивалі звучатимуть симфонічні твори трьох видатних українських композиторів Станіслава Людкевича, Філорета Колеси, Мирослава Скорика, - каже один із організаторів заходу 54-річний Іван Васюник. - Можна буде побачити кілька вистав унікального театру на ходулях "Воскресіння". І все це на тлі запахів львівської кави, солодощів".

Крім концертів симфонічних оркестрів, сольного акустичного виступу лідера рок-гурту "Океан Ельзи" Святослава Вакарчука, музична програма "Днів Львова" це також програма ретро-мелодій від Ореста Цимбали, батярські пісні від Віктора Морозова. Завершить фестиваль виступ переможниці Євробачення 2005- го року співачки Руслани з програмою "Дикі танці".

Вхід на "Дні Львова у Києві" 19 вересня протягом дня, а також 20, 21 вересня до 16.00, а 22 до 15.00 вільний. Квитки на вечірню програму коштують 40 грн, пільговим категоріям 20 грн. Для дітей до 12 років відвідини фестивалю безкоштовне.

Зараз ви читаєте новину «Вакарчук, театр на ходулях, кава - у Мистецькому Арсеналі пройдуть "Дні Львова у Києві"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі