середа, 02 вересня 2015 18:04

У Венеції стартує найстаріший кінофестиваль у світі

У Венеції стартує найстаріший кінофестиваль у світі

У Венеції сьогодні відкривається 72-й  кінофестиваль. Свято триватиме до 12 вересня, і протягом 11 днів за головну нагороду кінофестивалю "Золотого лева" змагатиметься 21 фільм.

Змагання відкриє стрічка "Еверест" – британський трилер-катастрофа ісландського режисера Балтазара Кормакура із Кірою Найтлі у головній ролі. Фільм зроблений із застосуванням 3D-технологій. В українському прокаті фільм з'явиться 24 вересня.

У позаконкурсній програмі буде представлено 2 українські стрічки: документальний фільм Сергія Лозниці "Подія" і "Зима у вогні" Євгенія Афінеєвського.

Венеціанський міжнародний кінофестиваль - найстаріший міжнародний кінофестиваль, заснований в 1932 році з ініціативи італійського диктатора Беніто Муссоліні. Захід щорічно проходь на острові Лідо.

За свою багаторічну історію Венеціанський кінофестиваль встиг відкрити світу японське і іранське кіно, відзначити нагородами та призами радянську класику, а також стати причиною появи Канського (1939) і Римського (2008) кінофестивалів.

Постійним місцем проведення Венеціанського міжнародного кінофестивалю є Palazzo del Cinema (Палац Кіно), побудований на острові Лідо в 1937 році спеціально для даного заходу. Спочатку, коли кінофестиваль тільки починав заявляти про себе, будівля Palazzo del Cinema цілком відповідала запитам його організаторів. Сьогодні ж знаменитому кінофестивалю у Венеції вже не вистачає залів, і частина його заходів проходить в інших приміщеннях, розташованих по сусідству.

Визначить, хто отримає "Золотого лева" Венеціанського кінофестивалю, міжнародне журі, яке цього року очолить режисер Альфонсо Куарон. Також кіноогляд оголосив і інших членів журі.

Зараз ви читаєте новину «У Венеції стартує найстаріший кінофестиваль у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі