пʼятниця, 22 серпня 2014 16:05

У США поставлять мюзикл про Боба Марлі

У США поставлять мюзикл про Боба Марлі

Прем'єра мюзиклу про реггі-виконавця Боба Марлі відбудеться в наступному році в Балтіморі (США), повідомляє NYT.

Режисером мюзиклу виступить британський актор і сценарист Квейм Квей-Арма. Він же напише книгу про Марлі, яка вийде паралельно з мюзиклом. За основу мюзиклу і книги Квей-Арма візьме період життя реггі-музиканта з 1975 по 1978 рік - саме тоді на нього було здійснено замах, він переїхав з Ямайки в Лондон, записав багато зі своїх найпопулярніших альбомів, також в цей період у Марлі виявили меланому, оперувати яку він відмовився.

За словами Квей-Арма, актор, якого оберуть на головну роль, не обов'язково повинен бути дзеркально схожим на Боба Марлі. "Але йому необхідно вміти генерувати таку ж фізичну, духовну, сексуальну енергію, щоб захоплювати глядача", - поділився режисер.

Прем'єра постановки відбудеться в балтиморському театрі "Центральна сцена" в травні 2015 року.

У Великобританії практично всі записані в останній період життя Марлі пісні входили в "Топ-40" ("No woman, no cry", 1975; "Exodus", 1977; "Waiting In Vain", 1977; "Satisfy My Soul", 1978) та "Топ-10" ("Jamming", 1977; "Is This Love", 1978). Боб Марлі помер у лікарні Маямі (Флорида, США) у віці 36 років.

Зараз ви читаєте новину «У США поставлять мюзикл про Боба Марлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі