четвер, 02 липня 2015 17:13

У США скасували показ серіалу 1979 року через прапор Конфедерації, що схожий на ДНРівский

У США скасували показ серіалу 1979 року через прапор Конфедерації, що схожий на ДНРівский

Американський канал TV Land прибрав з ефіру серіал 1979 року "Дюки з Хаззарда" через прапор Конфедерації, що прикрашає дах автомобіля, на якому пересуваються головні герої, повідомляє The Hollywood Reporter.

Нагадаємо, в США дискусія про те, що прапор Конфедерації (на червоному фоні синій хрест, в який вписані 13 білих зірок) є символом расизму, розгорнулася після масового вбивства афроамериканців, здійсненого 21-річним білим расистом Діланом Руфом в храмі Чарлстона в Південній Кароліні. Він убив дев'ять чорношкірих, включаючи сенатора штату. Після трагедії в соцмережах були виявлені фотографії, на яких Руф позує з прапором Конфедерації.

Телесеріал "Дюки з Хаззарда" 1979 року випуску розповідає про двох двоюрідних братів Бо і Люку Дьюках, які подорожують на Dodge Charger 1969 року випуску під назвою General Lee.

Між тим раніше актор Бен Джонс, який виконав одну з ролей у серіалі, виступив в захист прапора, заявивши, що прапор символізує неприборканий дух незалежності. За прапор заступився і Джон Шнайдер, який зіграв Бо.

 
Зараз ви читаєте новину «У США скасували показ серіалу 1979 року через прапор Конфедерації, що схожий на ДНРівский». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі