вівторок, 06 жовтня 2015 15:48

У мережі з'явився невідомий запис Nirvana

У мережі з'явився невідомий запис Nirvana

Демоверсія пісні Nirvana "Sappy", що раніше ніде не публікувалася і була записана на початку 1990-х років, стала доступна для прослуховування в мережі, повідомляє сайт Pitchfork. Її випустять на вініловому синглі на початку грудня 2015 року, разом з кавер-версією пісні The Beatles "And I Love Her".

Пісні Sappy немає на офіційних прижиттєвих альбомах Nirvana. Вона вийшла в 1993 на благодійному збірнику No Alternative, причому, під іншою назвою — Verse Chorus Verse. У 2004 році версія під назвою Sappy з'явилася на збірці раритетів Nirvana "With The Lights Out".

На 13 листопада запланований вихід альбому Montage of Heck: The Home Recordings. Це буде музичний додаток до документального фільму "Кобейн: бісів монтаж", що вийшов на початку цього року. На альбомі зібрані домашні записи лідера Nirvana, що ніколи раніше не видавалися.

Nirvana — одна з найбільш популярних і впливових американських груп 1990-х років. Успіх її альбому 1991 року Nevermind відкрив нову епоху в історії поп-музики: пластинки груп альтернативного року стали продаватися багатомільйонними тиражами.

Курт Кобейн був обтяжений своєю популярністю, він також страждав від героїнової залежності і виснажливого болю в животі. В квітні 1994 року його знайшли мертвим у власному будинку в Сіетлі. Офіційна версія загибелі 27-річного музиканта — самогубство. Після цього колектив розпався.

Зараз ви читаєте новину «У мережі з'явився невідомий запис Nirvana». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі