четвер, 02 липня 2015 15:58

У Росії та Криму хочуть "маркувати" афіші артистів, які підтримують Україну

У Росії та Криму хочуть "маркувати" афіші артистів, які підтримують Україну

Політична партія "Комуністи Росії" звернулася з листом до Міністерства культури Росії з вимогою маркувати афіші та квитки російських артистів, які виступають у Криму, та вказувати їхні політичні погляди, пише Cultprostir.

Лідер партії Максим Сурайкін вимагає "маркувати" афіші виконавців, які підтримали Євромайдан. У списку, поданому на розгляд Міністру культури РФ Володимиру Мединському включені імена 60 популярних російських артистів в числі яких Андрій Макаревич, Земфіра і навіть співаючий стиліст Сергій Зверєв.

Поки офіційної реакції російського мінкульту на звернення Сурайкіна немає, але на нього оперативно відреагувала прес-служба "мінкульту Республіки Крим".

"Виступи на півострові діячів, які публічно підтримували Євромайдан, а також нацистів в Україні, неможливі. Пам'ять кримчан свіжа і безстороння. Тому жодне відомство в Криму не зможе гарантувати особисту безпеку цих "апологетів розбою, війни і хаосу" з моменту появи у них намірів ступити на землю російського Криму", - цитує заяву прес-служби "мінкульту Республіки Крим" видання izvestia.ru.

Вимогу "Комуністів Росії" Андрій Макаревич прокоментував з іронією: "Вона виходить або від негідників, або від нездорових людей".

 
Зараз ви читаєте новину «У Росії та Криму хочуть "маркувати" афіші артистів, які підтримують Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі