середа, 23 квітня 2014 18:06

"У пісні "Воїни світла" — є неймовірна правдивість" - "Kozak System"

"У пісні "Воїни світла" — є неймовірна правдивість" - "Kozak System"
Сергій Міхалок nbp-31november

Пісня білоруського рок-гурту "Ляпіс Трубєцкой" "Воїни світла" з альбому "Матрешка" стала одним із неофіційних гімнів Майдану. Також її дуже полюбили футбольні фанати, зокрема дніпропетровського "Дніпра" та моряки десантного корабля "Костянтин Ольшанський".

"Феномен "Воїнів світла" неможливо вивчати без того, щоб не розглядати феномен власне самого "Ляпіса Трубєцкого", - каже лідер фолк-рок-групи "Kozak System" Іван Леньо, який виступав разом з "Ляпісами" на концерті солідарності поляків з білорусами та українцями. Захід пройшов у Варшаві.

"Як відомо, гурт завершує свою кар'єру. Я розумію чому вони це роблять. "Ляпіс Трубєцкой" — це такий рупор, який видає гасла дуже потрібні на певний період історії. А так як історія завжди повторюється і боротьба за волю і свободу безкінечна, то такі гурти завжди потрібні людям.

Можливо, Міхалку набридло весь час кричати "get up, stand up" і хлопцям захотілося позайматися музикою. Власне музики, як ремесла, в їх шоу малувато. У них всі пісня майже подібні одна на одну і в кожній є заклики до "get up, stand up".

У пісні "Воїни світла" — є неймовірна правдивість показу світової несправедливості. Рівно така ж як у пісні "Грай", - каже Леньо.

Бас-гітарист "Kozak System" Володимир Шерстюк зізнається, що колись Міхалок був для нього уособленням совка.

"Я особисто ненавидів і терпіти не міг Міхалка, коли він був з пузом і співав дурнуваті пісеньки. Це була наруга над мистецтвом. Він був для мене уособленням совка. Зараз Сергій став справжнім європейцем, Че Геварою. Він схуд, набив собі красиві і промовисті тату, почав співати від серця. Міхалок пройшов справжню трансформацію від тваринного стану до свідомої людини".

"Він став тим героєм на кого хочуть рівнятися. І в цьому його успіх та феномен. "Ляпіси" завершують кар'єру у тому вигляді в якому вони зараз є. Я впевнений, що вони будуть існувати надалі, але не виключено, що музика зміниться. Так само як і подача", - додає Леньо.

Нещодавно стало відомо, що "Ляпіс Трубєцкой" вирішив дати три прощальних концерти зі спеціальною програмою "Клоуна нет". Сольні виступи в Москві, Києві та Санкт-Петербурзі будуть об'єднані в найкоротший в історії групи Happy End Tour.

Дата київського концерту поки не відома, але він, у будь-якому випадку, відбудуться до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «"У пісні "Воїни світла" — є неймовірна правдивість" - "Kozak System"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі