вівторок, 13 травня 2014 16:09

У вікнах покинутого будинку показують Шевченка у костюмі Бетмена
11

Фото: Світлана Корженко

Києві стартувала друга серія проекту "Зазираючи у вікна". У вікнах триповерхового будинку по провулку Шевченка, 5 встановили 6 портретів Тараса Шевченка, намальованих художниками з Майдану.

"Цього року Україна святкує 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. За цей рік багато його класичних портретів з'явилися на сіті-лайтах і бігбордах, ними вже нікого не здивуєш. А ці точно не залишаться непоміченими", - розповіла кореспонденту Gazeta.ua організатор проекту Олеся Остафієва.

"Багато людей, які ще у школі вчили Шевченка, не усвідомлювали і не розуміли його. Після останніх подій на Майдані та у всій Україні вони почали заново перечитувати і переосмислювати його твори. Крізь призму Майдану всі його твори сприймаються по-іншому", - додала вона.

Для проекту "Зазираючи у вікна" його організатори шукають покинуті приміщення. Вікна зашивають і у них розміщують картини або фотографії.
"Портрети Шевченка на цьому будинку виглядають органічно. Він знаходиться на провулку Шевченка, навпроти — будинок, в якому Шевченко жив якийсь час", - сказала Олеся Остафієва.

"Вже придивилися приміщення для наступної серії. Покинутий будинок знаходиться біля оперного театру по вулиці Володимирській, 48А. Плануємо у його вікнах розмістити фотографії київських митців різного періоду", - додала організатор.

Зараз ви читаєте новину «У вікнах покинутого будинку показують Шевченка у костюмі Бетмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі