четвер, 02 липня 2015 15:27

В Одесі покажуть три фільми про легендарних музикантів

В Одесі покажуть три фільми про легендарних музикантів
Кадр з фільму "Курт Кобейн: Бісів монтаж"

Нова позаконкурсна секція Music Docs 6-го Одеського міжнародного кінофестивалю представить три різнопланові документальні фільми, що досліджують музику у всіх її формах: від фольклору до сучасного року. Про це повідомляє прес-служба ОМКФ.

"Курт Кобейн: Бісів монтаж" - перший документальний фільм про фронтмена культового рок-гурту Nirvana, знятий зі схвалення й за сприяння родини музиканта. Ідея створення картини належить удові Кобейна Кортні Лав, а єдина дочка цієї скандальної пари — Френсіс Бін — виступила в якості виконавчого продюсера стрічки. За 8 років роботи над фільмом режисерові Брету Моргену вдалося розговорити майже всіх із близького оточення рок-зірки, включно з тими, хто раніше відмовлявся від інтерв'ю. Завдяки отриманому доступу до унікального сімейного архіву, що складається з більш ніж 200 годин музичного й відео матеріалу, 4000 сторінок щоденникових записів, скетчів, текстів і пісень музиканта Морген малює портрет "ікони покоління Х"". Назва "Бісів монтаж" була запозичена в музичному колажі Кобейна, записаного їм в 1988 році на 4-трековий касетний магнітофон. Світова прем'єра картини відбулася на кінофестивалі "Санденс", після чого фільм одержав визнання кінокритиків на Берлінському МКФ.

"The Hardkiss. Велике шоу в Києві" — відеоверсія масштабного концерту українського гурту The Hardkiss у Києві, що пройшов з аншлагом у столичному клубі Stereo Plaza. Режисером документального фільму про те, як музиканти відзначили триріччя свого творчого колективу та вихід їх першого альбому Stones and Honey, став креативний продюсер і гітарист The Hardkiss Валерій Бебко. За його словами, коли вони тільки починали, багато сумнівалися в тому, що така музика стане популярною в Україні. Три роки потому гурт доводить зворотне, зібравши на своєму концерті 6 500 шанувальників. Торік The Hardkiss виступили на відкритті 5-го Одеського міжнародного кінофестивалю із заголовною піснею дебютного альбому Stones.

"МУЗОПИС. Музичні портрети України" - документальні замальовки про українську музику французького режисера-мандрівника Вінсента Муна, зняті протягом останніх трьох років у Києві, Одесі й Криму. Вінсент Мун - унікальний кінематографіст, що покинув рідний Париж та почав мандрувати, в той час фіксуючи на камеру маловідомих музикантів з усього світу. У першу чергу документаліста приваблює народна музика, яка ще ніколи не була оцифрована. У добірку короткометражних фільмів увійшли: знятий одним дублем виступ українського етно-хаус гурту ДахаБраха — "ДахаБраха (Шоу із собою)"; "Одеса на ідиші" — портрет двох останніх співаючих на ідиші співаків з Одеси; і "Кримські тропи" — музичне дослідження Кримського півострова й традицій його жителів.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі покажуть три фільми про легендарних музикантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі