Ексклюзиви
понеділок, 25 червня 2012 17:06

У Лондоні захопили будинок відомого скульптора

У Лондоні захопили будинок відомого скульптора
Учасники групи заявили, що "звільнили" будинок і будуть перебувати в ньому як мінімум два тижні. Фото: art-blog.com.ua

Учасники британської арт-групи Bread and Circuses ("Хліба і видовищ"), пов'язаної з рухом Occupy, зайняли порожній п'ятиповерховий будинок в центральній частині Лондона, який належить скульптору Анішу Капуру.

На думку учасників групи, Олімпійські ігри, в пропаганді яких бере найактивнішу участь Капур, відволікають людей від насущних економічних і соціальних питань і є "димовою завісою", "приховують світову економічну кризу, комерціалізацію та приватизацію всього, включаючи мистецтво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час перевезення загубили скульптуру вартістю мільйон доларів у Лондоні

Учасники групи заявили, що "звільнили" будинок і будуть перебувати в ньому як мінімум два тижні. Вони обіцяють продемонструвати креативний підхід до використання порожнього будинку, перетвореного на сквот: в будинку проходитимуть виставки, обговорення, демонстрація фільмів, зазвучить жива музика. З розкладом акцій можна ознайомитися на сайті арт-групи.

Аніш Капур - один з найдорожчих світових скульпторів. Народився в Індії, але вже більше 40 років живе в Лондоні. Перша в Східній Європі його персональна виставка відкрилась 17 травня в PinchukArtCentre.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні захопили будинок відомого скульптора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі