субота, 17 вересня 2016 15:55

У Криму російські козаки вчили володіти зброєю 7-річних дітей
7

$19 тис. не вистачає для завершення документального фільму українського фотографа Максима Дондюка "Крим Січ". Збір коштів стартував на краудфаундінговій платформі Kickstarter. Майбутня картина розповість про дитячий військово-патріотичний табір у Криму.

Автор: www.kickstarter.com
 

Зйомки стрічки стартували влітку 2013-го, незадовго до Майдану і анексії Криму. У ній показується передісторія цих подій.

Вже завершено сценарій і розпочався монтаж стрічки. "До цього моменту всі витрати на фільм я покривав зі своєї кишені, а зараз я прошу допомоги і підтримки, щоби завершити роботу і розповісти цю історію світу", – каже Максим Дондюк. - Я відкрив це табір в кримських горах в 2010-му. Протягом 2-х років поспіль я продовжував їздити туди щоліта, як фотограф. Сам табір захопив мою увагу. Хотів зрозуміти, кому вигідно дітей від 7 до 16 років вчити мати справу зі справжньою зброєю в мирний час.

Автор: www.kickstarter.com
 

Їх викладачами були українські та російські козаки з реальним військовим досвідом. Православні священники молоді активно прищеплювалися християнські цінності. З якою метою? Мене дивувало, що більшості українців ніколи не було відомо про існування табору, в той же час організатори не приховували свою діяльність. Чим більше часу я провів там, тим більше я розумів, що документальний фільм міг би розповісти всю історію ще глибше. В серпні 2013-го розпочали зйомку. Виявилося, що ми захопили останній рік існування табору в його первісному вигляді. Коли діти з України, Росії, Молдови, Білорусії тренувалися разом. Потім Росія анексувала Крим, що призвело до конфлікту з Україною і війни на Донбасі.

Автор: www.kickstarter.com
 

Як ідеї наставників могли б вплинути на вихованців табору після цього. Вони вважали себе братськими народами, що ж змусить їх вибирати різні сторони конфлікту?"

Автор: www.kickstarter.com
 

33-річний Максим Дендюк знаний у всьому світі документальний фотограф. Його знімки публікували журнали із США, Франції, Німеччини, Росії, інших країн. В 2011-му був автором проекту "Епідемія туберкульозу в Україні". "Крим Січ" це його дебют, як кінодокументаліста.

Автор: www.kickstarter.com
 

Зараз ви читаєте новину «У Криму російські козаки вчили володіти зброєю 7-річних дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі