четвер, 03 вересня 2015 16:37

У Китаї вперше дозволили показати в кінотеатрах фільм про геїв

У Китаї вперше дозволили показати в кінотеатрах фільм про геїв

Фiльм Seek McCartney, що розповідає про кохання між двома чоловіками, отримав прокатне посвідчення в Китаї, повідомляє The Hollywood Reporter. Це перша стрічка про одностатеві стосунки, яку дозволили вільно демонструвати в кінотеатрах країни. Очікується, що картина вийде найближчої зими, але точна дата прем'єри поки не уточнюється.

Над драмою спільно працювали китайські і французькі продюсери. Режисер Ванг Чао назвав рішення місцевої влади "маленьким кроком для цензорів і великим кроком для всіх кінематографістів". Постановник витратив близько року, щоб узгодити показ фільму з китайськими держструктурами.

У фільмі знялися популярний китайський співак Хань Ген та французький актор Джеремі Елкем.

Влада Китаю поки не коментує ситуацію. Відомо, що іншій стрiчцi місцевого виробництва "Глухий кут", в якій є сцена з поцілунком двох чоловіків, відмовили в прокаті на початку цього року.

У Китаї не використовується система рейтингів, тому будь-який фільм у кінотеатрах можуть дивитися глядачі різного віку. З цієї причини стрічки про одностатеві стосунки в КНР заборонені. Це торкнулося, наприклад, картини Енга Лі "Горбата гора". У той же час, поширювати подібного роду фільми на DVD в країні дозволено практично без обмежень.

Китайські лікарі виключили гомосексуалізм зі списку психічних захворювань у 2001 році. Кримінальне переслідування за гомосексуальні зв'язки там було скасовано в 1997 році.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї вперше дозволили показати в кінотеатрах фільм про геїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі