середа, 02 квітня 2014 11:29

У Києві виставили легендарні провокативні фотографії майстра портретів
9

У столичній галереї "Brucie Collections", що по вулиці Артема 55Б, відкрилася нова виставка фоторобіт. Її організували в знак пам'яті французького фотографа Жанлу Сьєффа, який помер у 2000 році.

Перед об'єктивом його фотокамери позували Джейн Біркін, Ів-Сен Лоран (найскандальніша фотосесія в стилі ню у 1970 році), Рудольф Нурієв, Ів Монтан та Катрін Деньов. Це були фотографії для - Elle, Vogue, Esquire, Glamour та Harper's Bazaar.

Присвятивши сорок років життя кар'єрі фотографа (знімати він почав у 14 років, це був пластмасовий фотоапарат Photax), Жанлу Сьєфф став відомим завдяки своїм чорно-білим фотосесіям в індустрії моди, портретам, пейзажам та світлинам в стилі ню. Вишуканість та еротичні фотознімки забезпечили йому не лише світове визнання, але й подарували можливість співпрацювати з провідними глянцевими виданнями.

Сьєфф став власником низки нагород, найпрестижнішою з яких стала премія Ньєпса. Пішовши слідами батька, його донька Соня сьогодні одна з найвідоміших фотографів в індустрії моди.

Зараз ви читаєте новину «У Києві виставили легендарні провокативні фотографії майстра портретів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі