пʼятниця, 20 червня 2014 14:32

У Києві відкрили виставку картин "рекордно молодої" 5-річної художниці
18

Фото: Ольга Каменєва

19 червня у столичному готелі "Дніпро" відкрилася виставка картин киянки 5-річної Кіри Микитенко. Дівчинка стала рекордсменкою Національного реєстру рекордів у номінації "Наймолодша авторка персональної виставки живопису".

"Кіра почала малювати ще у рік. Розмальовувала книжки і шпалери. Коли їй виповнилося 4 роки, мама вирішила навчитися малювати. На пробний урок до художниці взяла із собою Кіру. Щоб дитину чимось зайняти, викладачка дала їй мастихін і запропонувала щось намалювати. Кірі сподобалося працювати маслом, більше години відірвати від мольберту її не могли. В результаті у дитини малюнок вийшов кращим, ніж у мами", - розповів кореспонденту Gazeta.ua батько дівчинки Вадим Микитенко.

"Тоді разом з дружиною зрозуміли, що потрібно допомогти Кірі розвивати талант. Тричі на тиждень вона ходить на уроки живопису, вдома весь вільний час присвячує малювання", - додав він.

На виставці представлені 30 картин, намальованих маслом, гуашшю, аквареллю та олівцями.

"Із усіх занять Кіра найбільше любить малювати. Подруги постійно жаліються: "Наші діти на місці і 5 хвилин всидіти не можуть". А Кіра без перерви може малювати більше години. За цей час встигає намалювати одну картину", - сказала мама дівчинки Ольга Микитенко.

Виставка триватиме до 30 червня. Частина картин виставлена на продаж. Виручені кошти передадуть у реанімаційне відділення однієї із міських лікарень.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрили виставку картин "рекордно молодої" 5-річної художниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі