середа, 21 січня 2015 18:42

У Києві відкрилася фотовиставка присвячена благодійності
7

Фото: "Український фонд Допомоги"

Учора відбулася церемонія нагородження переможців V Всеукраїнського фотоконкурсу "Благодійність крізь призму об'єктива" та відкриття однойменної фотовиставки в музеї Тараса Шевченка (Київ). Фотовиставка буде подорожувати Україною протягом всього 2015 року.

На V Всеукраїнський фотоконкурс "Благодійність крізь призму об'єктива" надійшло понад 500 фотографій про благодійність та волонтерство. Левова частка має яскраве патріотичне забарвлення. У той же час виставка нагадує про людей, які потребують нашої допомоги в усі часи: і мирні, і бурхливі.

"Соціальні дослідження свідчать, що понад 70% українців займалися благодійністю протягом 2014 року. А грошові пожертви зросли в десять разів у порівнянні з 2012 роком, і середній розмір склав тисячу гривень на рік! Переважно люди віддають на потреби армії. Патріотизм і благодійність переплелися ", - зазначила Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників.

"Благодійність крізь призму об'єктива" перегукується з нашою виставковою та просвітницькою роботою. Це те, що не залишає байдужим ", - прокоментувала Людмила Давидовська, завідувач сектором організації виставок Національного музею Тараса Шевченка.

Частина фотографій зафіксувала моменти благодійності та волонтерства, якими займаються самі фотографи.

Спеціальний приз у номінації "Волонтерство змінює світ" отримала Марія Сологуб. На церемонію нагородження вона прийшла з подругою, для якої фотографічний талант Марії став відкриттям, а волонтерство - інструментом вдосконалення своєї душі, країни та світу в цілому.

До 31 січня, експозицію "Благодійність крізь призму об'єктива" можна відвідати щодня, крім понеділка, з 10.00 до 17.30 (бульвар Тараса Шевченка, 12).

Зараз ви читаєте новину «У Києві відкрилася фотовиставка присвячена благодійності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі