четвер, 21 вересня 2006 18:16

У Києві відкриють музей Грушевського

 

У кінці жовтня в Києві відкриють історико-меморіальний музей видатного українського історика та суспільно-політичного діяча Михайла Грушевського. Про це повідомили у прес-службі Київської міської державної адміністрації з посиланням на заступника голови КМДА Віталія Журавського.

Музей розташовуватиметься у будинку на вулиці Паньковській, 9, де свого часу жив Грушевский. Там, за словами Журавського зараз закінчується капітальний ремонт і реставрація.

Загальна вартість капітального ремонту, реставрації будинку, а також створення експозиції цього музею - 8,9 млн грн. Вже зібрана велика частина цих коштів.

- Працівники Музею історії міста Києва зібрали понад чотири тисячі експонатів, пов"язаних з життям і діяльністю такої видатної особистості в українській історії. Серед них - меморіальні меблі та речі, книги з приватної бібліотеки Михайла Сергійовича, посуд та ін. Та і сам будинок, який сім"я Грушевських в липні 1908 року придбала разом з садибою на залишені в спадок батьківські гроші, є пам"ятником історії, культури і архітектури, - відзначив Журавський, повідомляє ForUm.


Зараз ви читаєте новину «У Києві відкриють музей Грушевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі