понеділок, 13 травня 2013 10:14

У Києві американський гурт зіграє кіноконцерт під знамениту комедію "Генерал"
5

Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму
Кадр з фільму

Німий фільм 1926-го року "Генерал" покажуть у супроводі живої музики. 14 травня в кінотеатрі "Київ" відбудеться унікальний кіноконцерт: "Alloy Orchestra і кінематографічний геній Бастера Кітона".

Стрічку "Генерал" визнали еталоном розважального американського кіно та й сам Бастер Кітон вважав її своєю кращою роботою. Це комедія про гонки на потягах. На той час одна зі сцен з аварією потягу і обвалом мосту через річку стала найдорожчою в історії німого кінематографа.

Власне, музичний супровід до фільму представить відоме американське тріо "Alloy Orchestra", яке вперше виступає в Україні. Колектив створює і виконує композиції для класичних німих фільмів.

Гурт комбінує ударні і сучасну електроніку, використовує перкусію та електронні синтезатори. Створює музику в різноманітних стилях.

"Alloy Orchestra" співпрацює з найбільшими світовими кіноархівами (George Eastman House, The British Film Institute, Paramount pictures, Film Preservation Associates and The Douris Corporation) і представляє глядачам найкращі фільми з історії кінематографа.

Зараз ви читаєте новину «У Києві американський гурт зіграє кіноконцерт під знамениту комедію "Генерал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі