вівторок, 27 листопада 2012 10:19

У фільмі Джанабаєва показує груди та падає з балкону під час сексу

У фільмі Джанабаєва показує груди та падає з балкону під час сексу
Кадр з фільму. Фото: kinopoisk.ru

У столичних кінотеатрах показують стрічку російського режисера Кирила Серебреннікова "Зрада". Фільм відкрив основний конкурс цьогорічного Венеційського кінофестивалю 30 серпня в Італії. Проте ніяких нагород не отримав.

Серебренніков зібрав у стрічці інтернаціональну команду акторів. Головні ролі зраджених коханими виконують німецька актриса Франциска Петрі, македонець Деян Ліліч та Гуна Заріна - актриса з Латвії, яка зіграла у "Зраді" слідчого.

Кардіолог-героїня Петрі розповідає своєму пацієнту, роль якого виконав Ліліч, що його дружина зраджує з її чоловіком. Горе зближує їх. Жінка розповідає про подробиці зустрічей зрадників, показує, де вони зустрічаються, гуляють, у якому готелі проводять час, який номер замовляють.

Дружину-зрадницю зіграла учасниця гурту "ВІА Гра" Альбіна Джанабаєва. У фільмі вона показує груди та займається з коханцем сексом на перилах балкону. Так пара гине під час любощів, упавши з балкону. За кілька років їхні половинки повторять історію зради у тому ж готелі, обманюючи свої нові сім'ї.

Дії відбуваються у напівтемряві квартир і готелів, на фоні лісових пейзажів пізньої осені. У фільмі майже нема яскравих кольорів. У першому акті Петрі поводиться стримано, холодно, ідеально зачісує руде волосся під гульку, вбирається в одяг приглушених тонів, класичного покрою. Часом вона робить несподівані речі: пробує на смак волосся свого покійного чоловіка, яке залишилося в умивальнику після бриття, голить собі обличчя, груди і ноги його бритвою.

В одній сцені жінка з'являється у чорному і з білявим волоссям. Вона біжить лісом, щось шукає. Помітила на землі пакет з-під сміття з одягом. Вона перевдягається і виходить на дорогу, де на неї чекає чоловік в автомобілі. Тепер вона фарбує губи яскравою червоною помадою, носить відверті сукні.

За роль у "Зраді" Франциска Петрі отримала нагороду за кращу жіночу роль на міжнародному кінофестивалі в Абу-Дабі. Іноземних акторів озвучували росіяни. Хоча спершу режисер планував, щоб актори розмовляли такою російською, як можуть, з акцентом, розповів резидент No Name Club на FILM UA Андрій Алферов.

На спеціальний показ до столичного кіноклубу мав приїхати й сам режисер. Проте надіслав глядачам лише відеопривітання.

"Весь фільм пронизує відчуття смерті, - каже Алферов. - Це пояснюється вустами маленької дівчинки, яка приходить до кардіолога на огляд і каже: "Я ні про що не можу думати, крім смерті".

Дівчинку турбує біль у серці, вона боїться померти. "Смерть - це найпрекрасніше, що може статися з людиною", - каже їй героїня Петрі.

На думку кінокритика, під час перегляду відчувається вплив класичних європейських стрічок Інгмара Бергмана "Осіння соната" (1978) і Пітера Брука "Модерат кантабіле" (1960).

Зараз ви читаєте новину «У фільмі Джанабаєва показує груди та падає з балкону під час сексу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі