неділя, 15 травня 2016 15:21

Успіх Джамали - це перемога мистецтва над попсою

Успіх Джамали - це перемога мистецтва над попсою
rian.com.ua

Голосуванням за Джамалу європейці проявили солідарність із Україною. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав заступник голови національної спілки письменників Володимир Шовкошитний.

"Успіх Джамали - це перемога мистецтва над попсою, вокалу над шоу. На цьогорічному конкурсі їй не було рівних по вокальній майстерності. Джамала взагалі феномен, бо зуміла передати трагедію свого народу засобами мистецтва. Це щось неймовірне. Я як поет і автор багатьох пісенних текстів завжди перевіряю справжність пісні по одному критерію: потрясає вона чи ні. Коли Джамала заспівала на відбірковому конкурсі в Україні, я від першої до останньої ноти сидів з мурашками на спині. Її перемога така ж справжня, як і Руслани у 2004 році", - каже він.

Поставивши Джамалу на перше місце, європейці проявили солідарність із Україною, підкреслює Шовкошитний.

"Росіяни завжди навколо Євробачення ведуть свої ігрища. Роздають у різних країнах мобільні телефони, з яких мають відправити тільки смс-повідомлення за їхнього учасника. Після Революції Гідності за два роки Україна вже трохи набридла європейцям. Бо нас треба весь час підтримувати, давати гроші. А з росіянами було так добре: вони валили на курорти, залишали там купу грошей. А тут Європа проявила солідарність з Україною і висловила моральну підтримку українцям. Показала Кремлю, що вона не повелася на матеріальні блага і підтримує цінності. Не так часто Європа між цінностями і ціною обирає перше", - зазначає заступник голови національної спілки письменників.

На думку письменника, успіх співачки важливий для згуртування нації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вона - переможець": Лазарєв та Кіркоров прокоментували перемогу України

"Це успіх, якого Україна не знала давно. І добре, що Джамала - представниця народу, який двічі постраждав від історичної несправедливості. Кримські татари більше, ніж українці в Криму, показали під час російської інтервенції, що вони громадяни України. Стали прикладом, як треба боротися за свободу і незалежність. Вони — один із чотирьох корінних етносів України. У татар, гагаузів, українців та караїмів немає іншої історичної Батьківщини. Ця перемога має працювати на згуртування української нації", - переконаний Володимир Шовкошитний.

Зараз ви читаєте новину «Успіх Джамали - це перемога мистецтва над попсою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі