четвер, 06 червня 2013 15:30

Юрій Шевчук у Києві співав "Ти ж мене підманула" і "Наш президент умрет"

Юрій Шевчук у Києві співав "Ти ж мене підманула" і "Наш президент умрет"
Фото: А. Бойко/vesti.ua

"Девушка, билетик нужен?" - кілька двадцятирічних хлопців 5 червня близько 19.00 перепиняють мене дорогою від метро до палацу "Україна". За кілька хвилин там має розпочатися концерт відомого російського гурту "ДДТ". Пропонують квитки за ціною від 500 до 1000 грн. Кажуть, найдешевші по 150 розібрали ще місяць тому. Іду повз.

Перед входами до зали працівниці палацу перевіряють квитки і направляють глядачів до місць. Охорони не помітно. О 19.20 на сцену виходить фронтмен гурту Юрій Шевчук. Його зустрічають гучними оплесками і криками. У залі є студенти, молодь, доглянуті чоловіки у піджаках, подружні пари похилого віку, інваліди на колясках.

"Вибачте, що спізнився, - каже. - Одразу починає читати вірш, що закінчується словами: "Нет, не рабы мы!" Далі співає пісню з нового альбому "Иначе".

"Цей звук для стадіонів, а не для "України", - каже 25-річний рокер Андрій з сережкою у вусі і трьома залізними ланцюгами на шиї. Стоїть біля нас в передостанньому ряду партера. - Вуха можуть не витримати. Цей зал не годиться для ДДТ. Навіть фан-зони немає, щоб пострибати. Сидять чинно, як у філармонії".

Пісню "Пропавший без вести" глядачі зустрічають гучними оплесками.

"А тепер про творчість, - каже Шевчук, представляючи публіці бек-вокалістку, поголену блондинку у чорному Альону Романову. Вона починає пісню "Вальс" з альбому "Город без окон", а він підхоплює. Одночасно танцюють. Пропонує киянам послухати прем'єру під назвою "Реальность". Каже, що у Києві виконує цю пісню вперше. Також співає хіти "Актриса весна", "Ленінград", "Не стреляй", "Капітан Колесніков", "Просвистела", "Дождь", читає вірші.

На пісні "Когда закончится нефть", глядачі встають і починають танцювати на місцях. Слова з неї "Наш президент умрет" зустрічають гучними криками і оплесками. На сцену виходить білявка і вручає лідеру гурту квіти.

"Оля вітає Володю з 40-річчям, - оголошує Шевчук зі сцени. - Хоч ми не в ресторані, а я не Стас Михайлов, ця пісня звучить для Олі і Володі". Починає співати "Что такое осень". Всі піднімаються з місць.

"За останні роки чотири я був на десяти його концертах. Ні разу не чув "Осінь", бо його вже дістали з цією піснею. А тут на тобі", - каже Андрій.

"Ну що, Київ? Грошей не шкода? - питає Шевчук під кінець. Разом з Альоною Романовою виконує пісню "Ти ж мене підманула" в рок-обробці. Тоді - хіти 80-х "Хипаны" і "Мама, это рок-н-ролл". Половина залу біжить до сцени і танцює там. На біс музиканти виконують "Родину", а під кінець "Это все". Ця композиція завершує всі концерти гурту.

"Ця пісня - для Олени Чекан. Може, їй стане легше, - каже Шевчук.

Біля сходів волонтери збирають гроші на лікування від раку мозку київської журналістки Олени Чекан. "Ще рік тому вона брала в нас інтерв'ю, а зараз важко хвора. На лікування потрібні божевільні гроші. Ми не можемо зібрати всю суму - сотні тисяч євро, але обов'язково допоможемо".

Після концерту люди активно кидають гроші. У прозорих пластикових коробках - купюри від 1 до 100 грн. У вестибюлі торгують футболками і дисками ДДТ. Футболка коштує 170 грн, диск - 20. Навколо збирається натовп.

Концерт відбувся у рамках дворічного туру гурту. В різних містах музиканти грають дві різні програми - масштабну "Иначе" і камерну "Сольник". У Києві як виняток зіграли окрему програму "Улюблені і нові пісні".

Зараз ви читаєте новину «Юрій Шевчук у Києві співав "Ти ж мене підманула" і "Наш президент умрет"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі