вівторок, 11 грудня 2012 17:10

Померла видатна оперна співачка Галина Вишневська

Померла видатна оперна співачка Галина Вишневська
Фото: РИА Новости

Оперна співачка Галина Вишневська померла у вівторок на 87-му році життя.

"Вона померла. Так, це правда", - повідомили в прес-службі Центру оперного співу Вишневської.

Галина Павлівна Вишневська народилася 25 жовтня 1926 року в Ленінграді. З 1944 по 1951 рік працювала в Ленінградському обласному театрі оперети - спочатку в хорі, потім стала виконувати сольні партії. Пішовши з театру оперети, Вишневська стала брати уроки співу, а в 1952 році, незважаючи на відсутність консерваторської освіти, прийнята в стажерську групу Великого театру, де згодом стала провідною солісткою.

Серед партій, які вона виконала у цьому театрі - Тетяна в "Євгенії Онєгіні", Ліза в "Піковій дамі", Купава в "Снігуроньці", Донна Анна в "Кам'яному господарі", Аїда в однойменній опері Верді, "Туга" і "Мадам Батерфляй".

У 1955 році вийшла заміж за віолончеліста Мстислава Ростроповича. З 1974 по 1982 рік Вишневській та Ростроповичу довелося покинути Росію - вони піддалися переслідуванню влади за підтримку Олександра Солженіцина (з 1978 по 1990 Вишневська була позбавлена ??радянського громадянства).

У ці роки співачка жила в США, у Франції і виступала в найбільших театрах світу, а також ставила в якості режисера оперні спектаклі.

У 2002 році відкрився Центр оперного співу Галини Вишневської в Москві. А з 2006-го став проходити Відкритий міжнародний конкурс оперних артистів Вишневської, де співачка очолювала журі. Центр оперного співу Галини Вишневської в цьому році відзначає 10-річчя з дня свого створення. На честь цієї події був запланований ряд ювілейних спектаклів і гала-концертів. Зокрема, 17 грудня у Віденській ратуші повинна була відбутися презентація центру.

Прощання з оперною співачкою, режисером та педагогом Галиною Вишневською пройде в четвер, 13 грудня в оперному центрі, що носить її ім'я.

Зараз ви читаєте новину «Померла видатна оперна співачка Галина Вишневська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі