вівторок, 15 січня 2013 17:07

Помер режисер Нагіса Осима - автор "першого визначного еротичного фільму"

Автор: Фото: kino-teatr.ru
 

Японський режисер Нагіса Осима, відомий по роботі над такими фільмами, як "Імперія почуттів" і "Щасливого Різдва, містер Лоуренс", помер на 81-му році життя.

Як повідомили представники лікарні в префектурі Канагава, причиною смерті режисера стала пневмонія.

Нагіса Осима народився 31 березня 1932 року в японському місті Кіото в родині інженера. У 1950 році він вступив на юридичний факультет університету Кіото - одного з найпрестижніших університетів Японії. По закінченню свого навчання, незважаючи на відсутність знань у сфері кінематографа, Осима пройшов жорсткий відбір і став асистентом режисера в кіностудії "Сетіку" в Токіо.

До 1960 року він взяв участь в 15 постановках, написав велике число сценаріїв і зайнявся кінокритикою, заснувавши журнал "Ейга Хіхе". На початку 1960-х років Осима починає працювати на власній компанії "Содзося".

Осима називали одним з лідерів "нової японської хвилі". У його роботах піднімалися такі питання, як злочинність серед молоді, розвиток політичних рухів, проблема насильства і жорстокості. Його картина "Імперія почуттів" (1976 рік), що увійшла, за версією британського журналу Times Online, в число найбільш шокуючих витворів кінематографа останньої чверті 20-го століття, стала сенсацією Каннського фестивалю, де її назвали "першим великим еротичним фільмом".

Зараз ви читаєте новину «Помер режисер Нагіса Осима - автор "першого визначного еротичного фільму"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі