вівторок, 21 жовтня 2014 14:56

Помер автор знаменитих знімків Че Гевари і Пабло Пікассо
4

Че Гевара
Че Гевара
Марія Каллас
Пабло Пікассо

Швейцарський фотограф Рене Буррі, який прославився фотопортретами Че Гевари та інших знаменитостей, помер в понеділок, 20 жовтня, в своєму будинку в Цюріху на 82-му році життя після тривалої хвороби. Про це повідомляє Agence France-Presse.

Буррі народився в Цюріху у 1933 році, навчався у місцевій школі мистецтв і ремесел. Починав працювати в швейцарському представництві Walt Disney Company, а пізніше захопився фотографією. Його наставником став французький фотограф Анрі Картьє-Брессон, з яким він з 1959 року працював в фотоагенції Magnum.

Світову популярність Буррі отримав у 1962 році після видання фотоальбому "Німці". Серед найвідоміших робіт фотографа - портрет Че Гевари з сигарою, кубинського лідера Фіделя Кастро, французького архітектора Шарля Ле Корбюзьє, іспанського художника Пабло Пікассо. Всього в колекції Буррі близько 30 тисяч знімків, велика частина з яких зберігається в Єлисейському музеї фотографії в Лозанні.

Зараз ви читаєте новину «Помер автор знаменитих знімків Че Гевари і Пабло Пікассо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі