четвер, 09 квітня 2015 12:07

"Укропи Донбасу" - журналіст зняв документалку про сім`ю з Луганщини

"Укропи Донбасу" - журналіст зняв документалку про сім`ю з Луганщини

11 квітня відбудеться телевізійна прем'єра документального фільму "Укропи Донбасу", автором якого є режисер, журналіст, письменник, волонтер – Руслан Горовий. У стрічці йтиметься про родину, що мешкає на Луганщині, та про її сприйняття всіх подій та трагедій, що сталися в 2014 році.

"Цей фільм – мій перший досвід знімання великого кіна, великого метра, без закадрового тексту. Тобто герої будуть розмовляти самі під час своїх звичайних домашніх справ, розказуватимуть, що з ними трапилось. Для того, щоб зрозуміти, наскільки ці люди характерні чи нехарактерні для Донбасу, я туди поїхав, певний час прожив. Адже треба добре розібратись, скільки там "наших", такими я називаю тих, хто виступає за Україну. Ми маємо розуміти, що Донбас – це таке місце, де поруч живе багато людей з різних світів. Навіть на відбитій у окупантів території. Чим дишуть всі ці люди? Про що думають? Я намагався все це показати через одну родину. А вона настільки неординарна, що це важко пояснити", − розповів Руслан Горовий Cultprostir.

Щодо можливого подальшого перетворення фільму на книгу, журналіст зауважив, що у рамках проекту "Казки на ніч", який реалізовувався у Facebook, деякі речі з фільму вже були описані. Зокрема, історія про зустріч з героями фільму отримала втілення у вигляді невеличкого оповідання.

Зараз ви читаєте новину «"Укропи Донбасу" - журналіст зняв документалку про сім`ю з Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі