Ексклюзиви
пʼятниця, 18 жовтня 2013 15:15

Українка мріє про кохання олігарха з літаком - українські кінопрем'єри на "Молодості"
5

У затишку білих акацій
Ательє
Хвороба кохання
Жінка-банкомат
Вихідні з колишньою дружиною

У позаконкурсній програмі "Молодості" представлять 5 українських прем'єр. Серед них - "Ательє" Марини Кондратьєвої, "У затишку білих акацій" Оксани Чепелик, "Хвороба кохання"  Дмитра Томашпольського та Олени Дем'яненко, "Вихідні з колишньою дружиною" Даміра Єналієва та "Жінка-банкомат" Акіма Галімова.

На прикладі однієї сім'ї розглядається модель сучасного життя в Україні, повного щоденних турбот і неспокою у фільмі "У затишку білих акацій". Замість заслуженого відпочинку в затишку білих акацій, дід Іван та баба Степанида борються за виживання своє та свої пятьох дорослих дітей в ситуації кризи. Коли у старих помирає син, вони вчаться жити в умовах, коли вони пережили своїх дітей.

Українсько-французький фільм "F 63.9 Хвороба любові" - комедійна стрічка про любов лікаря-венеролога та космонавта на фоні секретного космічного експерименту. За сюжетом Олександра може визначити хворіє пацієнт чи ні ще до аналізів - по очах, по голосу, по запаху. До неї звертаються із Зоряного містечка, аби вона поставила діагноз космонавтові. Медичне обстеження показало, що він інфікований захворюванням, яке можно отримати тільки статевим шляхом. Однак, зустрівшись з космонавтом, лікар робить висновок, що він здоровий. І доводить це коханням...

"Жінка-банкомат" розповідає про долю українських жінок, які поїхали на заробітки до Італії. У стрічці досліджені стосунки між ними та дітьми, які в більшості випадків лишаються на батьківщині. Працюючи за кордоном, заробітчанки самі не помічають як з мам перетворюються на банкомати, які постійно мають видавати гроші своїм рідним. Вони працюють спочатку на дітей потім на онуків, і лише одиниці повертаються назад.

Це комедійна історія про непрості стосунки між Владом та Лорою показана у фільмі "Вихідні з колишньою дружиною". А все тому, що Лора має мрію: кохатися над хмарами у маленькому сріблястому літачку – відчути аромат неземного кохання. Через це вона кидає Влада в пошуках олігарха, який мав би власний літак.

Також у національному конкурсі буде 23 найновіші українські короткометражні фільми. А у міжнародному повнометражному - Україну представить фільм Дмитра Мойсеєва "Такі красиві люди".

Є український учасник і в міжнародному студентському конкурсі "Молодості". Ним став короткометражний фільм Філіпа Сотніченка "Обійми". У міжнародному короткометражному конкурсі Україна представлена ??роботою Ірини Цілик "Помин", а також стрічкою Марини Рощино "Так закінчилося літо", яка також бере участь в національному конкурсі.

Спеціальною подією фестивалю стане українська прем'єра документального фільму "Хворісукалюди" Юрія Речинського, який отримав головний приз "Серце Сараєво" в секції "Найращий документальний фільм" на Сараєвським кінофестивалі.

Зараз ви читаєте новину «Українка мріє про кохання олігарха з літаком - українські кінопрем'єри на "Молодості"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі