пʼятниця, 01 червня 2012 21:41

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" зацікавив американців

Український мультфільм "Микита Кожум'яка" зацікавив американців
Кадр із мультфільму "Микита Кожум'яка"

Перший український повнометражний мультфільм у 3D-форматі "Микита Кожум'яка" зацікавив кінодистриб'юторів зі США, Німеччини та Іспанії.

Про це розповів Gazeta.ua продюсер анімаційної стрічки Дмитро Белінський. Він представив роботу на кіноринку під час Каннського кінофестивалю.

Увага іноземних дистриб'юторів означає, що фільм покажуть у західних кінотеатрах?

"Ми зараз на стадії переговорів. Вони вивчають наш проект, ми приглядаємося до них. Проект настільки сподобався американцям, що вони запропонували співфінансувати продовження фільму, "Микиту Кожум'яку - 2", і взяти його у прокат".

За основу мультфільму взяли класичний сюжет народної легенди?

"Після консультацій з дитячими психологами головним героєм вирішили зробити не самого могутнього богатиря Кирила Кожум'яку, а його сина. Бо малеча зможе його легше співставити з собою. Це авторська інтерпретація легенди молодого письменника Антона Сіяніка. Єдина зброя нашого Микити - добро. Він не успадкував батьківську силу, але має велике добре серце. Він сприймає світ таким, яким є. Не ділить його на хороше і погане.

Також у фільмі є подруга Микити, Іва - чарівна, трохи капризна й одинока принцеса підводного царства, курча-мудрець Ко-Ко, задиркувате жабеня Рисик. "Микита Кожумяка" - це сімейне фентезі зі щасливим кінцем, наближене до формату мюзиклу. Спеціально для нього написали 7 пісень. Хочемо, аби їх заспівали зірки української сцени. Головний саундтрек уже виконала співачка Злата Огневич".

Картину будуть називати рімейком на російські мультфільми про епічних героїв, як "Альоша Попович"?

"Микита Кожемяка" абсолютно відрізнятиметься від російських мультфільмів богатирського циклу. За глибиною і масштабністю його швидше можна зрівняти з "Гаррі Потером".

На якому етапі виробництво фільму? Який має бюджет?

"Фільм знаходиться на стадії отримання фінальної картинки. Збираємося закінчити до грудня цього року. Роботу почали 2007-го. Спеціалістів збирали по всій країні. Найбільші труднощі виникають як раз не з відсутністю технічної бази, а з тим, що не маємо достатньо спеціалістів, які зможуть працювати в 3D-технології. Доводиться у процесі роботи самим перенавчати аніматорів і готувати собі спеціалістів. Бюджет картини - більше $3,5 млн".

Зараз ви читаєте новину «Український мультфільм "Микита Кожум'яка" зацікавив американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі