понеділок, 30 липня 2012 16:52

Українська режисерка перенесла шведську історію в Карпати

Українська режисерка перенесла шведську історію в Карпати
Кадр з фільму "Брати". Фото: blogs.korrespondent.net

У Карпатах повним ходом йдуть зйомки психологічної драми "Брати", над якою Україні працює спільно зі Швецією і Данією. Про це розповіли в продюсерській компанії "Pronto Film", повідомляють "Подробности".

Режисером і сценаристом фільму став українка Вікторія Трофименко. "Брати" - її дебютна повнометражна картина, оскільки до цього вона знімала тільки документальне кіно. Над картиною також працює один з кращих операторів Європи - українець Сергій Михальчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найбільша біда українського кіно — сценарій

В основу сценарію картини покладено відомий твір шведського письменника Торгню Ліндгрена "Джмелиний мед". Вікторія Трофименко прийняла фабулу роману і перенесла його в Верховинський район Карпат, де живе одна з найцікавіших українських народностей - гуцули. Так скандинавська історія отримала гуцульський колорит. Як відзначає режисер, вона викинула з "Джмелиного меду" безліч деталей і акцентувала увагу на взаєминах братів.

Цікаво, що головні герої картини розмовляють автентичним гуцульським діалектом. Для адаптації до перегляду в Україні фільм, швидше за все, доведеться субтитрувати літературною українською мовою.

Планується, що робота над картиною про життя гуцульських братів буде завершена в 2013 році.

Зараз ви читаєте новину «Українська режисерка перенесла шведську історію в Карпати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі