четвер, 01 жовтня 2015 17:02

Український телеканал створить серію мультфільмів за ідеями українських школярів

Український телеканал створить серію мультфільмів за ідеями українських школярів

1 жовтня стартує Всеукраїнський проект Міністерства освіти і науки України "Це наше і це твоє" за підтримки телеканалу ПлюсПлюс. Учням 2-4 класів запропонують подумати про те, за що вони пишаються своїм рідним краєм і поділитись цим з усією країною.

Найцікавіші історії потраплять на ПлюсПлюс: за ідеями переможців проекту канал створить нові серії мультфільму "Це наше і це твоє".

Мультсеріал "Це наше і це твоє"– це соціальний проект, який у простій формі розповідає юним глядачам про те, що захоплюючого є в Україні: унікальні факти та винаходи, неймовірні природні ресурси тощо. Наприклад, наш літак "Мрія" - найбільший в світі, мелодія Щедрик – найпопулярніша, а трембіта – найдовший в світі інструмент, при тому що важить всього 1,5 кг – як кошеня. Цього року проект здобув премію Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки.

Всеукраїнський проект Міністерства освіти і науки України "Це наше і це твоє" також є соціальним і покликаний дати юним українцям і українкам розповісти на всю країну, за що вони пишаються своїм рідним краєм. Тільки уявіть, Дмитрик з Черкащини зможе дізнатися про потрійну веселку, яку бачила Оленка з Києва. А Петро із Запоріжжя розкаже про велетенського Чорногуза, який із дзьоба годував своїх пташенят.

"Цей проект - прекрасна нагода подивитись навкруги й побачити, що рідний край прекрасний і цікавий. І більше того – прославити його на всю країну. Для когось предметом гордості буде найчистіше озеро, для когось - найбільше поле квітів або унікальне поселення чорних лелек", - зазначила генеральний продюсер телеканалу ПлюсПлюс Іванна Найда.

Взяти участь у проекті дуже просто. Треба подумати, можливо, порадитись з батьками, дідусями або бабусями, й придумати цікаву історію про свій рідний край. Потім поділитись нею з вчителем. Він визначить, яка з історій у класі найцікавіша, і на уроку малювання разом з однокласниками треба буде створити ілюстрації до неї.

Усі малюнки та історію - скласти до пакунку і до 10 листопада відправити на адресу Міністерства освіти і науки України. Там творча група визначить 25 найцікавіших робіт. Переможці будуть оголошені на День Святого Миколая, 19 грудня.

Ідеї школярів надихнуть відомого художника і арт-директора каналу ПлюсПлюс Едуарда Катихіна разом з командою мультиплікаторів створити нові серії серіалу "Це наше і це твоє", де у титрах буде вказано який клас та школа є авторами ідеї. І їх побачить вся країна.

Надихнутися серіями "Це наше і це твоє" можна на сайті каналу ПлюсПлюс за посиланням.

Зараз ви читаєте новину «Український телеканал створить серію мультфільмів за ідеями українських школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі