середа, 11 листопада 2015 13:34

Українські письменники читатимуть тексти на підтримку Олександра Бойченка

 

У суботу, 28 листопада о 17:00, у столичному Домі Освіти та Культури "Майстер клас" (вул. Лаврська, 16 А, 3 поверх) відбудеться благодійний літературний вечір авторів Міжнародної літературної корпорації MERIDIAN CZERNOWITZ на підтримку публіциста, літературознавця і перекладача Олександра Бойченка.

Участь у ньому візьмуть: Юрій Андрухович, Сергій Жадан, Тарас Прохасько, Андрій Бондар, Олександр Ірванець, Ірена Карпа, Христя Венгринюк, Дмитро Лазуткін, Гриць Семенчук, Борис і Людмила Херсонські, Ірина Цілик.

За словами одного з ініціаторів благодійного літературного вечора письменника Сергія Жадана, сьогодні багато хто говорить про взаємопідтримку та самоорганізованість українців. "Вечір на підтримку Сашка – чудова нагода подібні розмови підтвердити, – вважає автор. – Ми маємо можливість допомогти чудовій людині й доброму письменнику. Гріх цією можливістю не скористатись".

Також під час заходу відбудеться перегляд короткометражного фільму "Хармс і Холмс", створеного Media Topos Films i Nika Video у жанрі експериментальної абсурдистської відеопоезії. Зйомки відбувалися у Чехії та в Україні. Автор ідеї та головний герой фільму Ігор Померанцев виступає у ролі детектива, який розслідує взаємозв'язок між детективом Холмсом і поетом Хармсом, відвідуючи різні місця – англійські міські ландшафти і сади, радянські тюрми і психлікарні – у пошуку відповіді на питання: "Що ж поєднувало Холмса і Хармса"? Режисерка фільму – Лідія Стародубцева.

Вхід за благодійним внеском – від 100 грн.

Інформаційні партнери: Громадське Культура, журнал "Країна", "Газета по-українськи", Gazeta.ua, книгарня "Є"

Зараз ви читаєте новину «Українські письменники читатимуть тексти на підтримку Олександра Бойченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі