пʼятниця, 23 вересня 2011 11:05

„У нас кожен школяр – dj, а кожен другий – рок-музикант"- Вадим Куликов
7

Переможці конкурсу NEURO MUSIC гурт Poup?e F (Львів)
Учасники круглого столу Сашко Ярмола, Сашко Положинський і Вадим Куликов

16-17 вересня у столичному культурно-освітньому центрі „Майстер-клас" відбувся Українсько-Польський фестиваль альтернативної музики (UA/PL ALTERNATIVE MUSIC MEETINGS) з нагоди головування Польщі у Раді Європи.

Зустріч почалася із показів фільмів на музичну тематику польських режисерів Грегожа Корчака і Яцека Чарнецкого.

Вечір продовжив круглий стіл, у якому брали участь Сашко Положинський (гурт „Тартак"), Сашко Ярмола („Гайдамаки"), Вадим Куликов (музичний критик журналу „Шо"), Ольга Михайлюк („Агенція подій Арт-поле") та представники польських музичних мас-медіа. Дискусія стосувалась визначення альтернативи, стану альтернативної сцени у Польщі та Україні, окрему сутичку між українськими членами журі викликало питання якості альтернативної музики.

О 20:00 розпочався III етап конкурсу NEURO MUSIC. Він не мав жорстких стилістичних обмежень і був відкритий для всіх молодих музикантів, що грають у напрямку, який можна визначити словом "альтернатива" — від авторських обробок фолку до психоделіки, від блюзу до важкого металу. Шляхом онлайн-голосування та відбору журі, у складі якого були і автори ідеї - вроцлавський клуб Firlej, до фіналу ввійшло 5 гуртів: Anniebri (Одеса), BandurbaND (Харків), Poup?e F (Львів), TVset under repair (Житомир) та Nice Wings, Icarus! (Київ), чий виступ і мало можливість оцінювати українсько-польське журі. Головний приз - тур Польщею – отримав львівський гурт Poup?e F.

Наступного дня глядачі мали можливість насолоджуватися професійними альтернативними гуртами із Польщі: Moja Adrenalina (хардкор), Paula i Karol (поєднання кантрі і міського фольку), Niwea (експериментальна електронна музика) та Mitch & Mitch (суміш кантрі, варшавського фольку, єврейського і японського блюзу, португальське танго тощо).

Як зазначив Директор фестивалю Роберт Хмєлевскі, UA/PL ALTERNATIVE MUSIC MEETINGS може стати щорічним фестивалем, однією із головних Українсько-Польських альтернативних подій.

Зараз ви читаєте новину «„У нас кожен школяр – dj, а кожен другий – рок-музикант"- Вадим Куликов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі