четвер, 11 квітня 2013 09:26

У Львові відкрили виставку "наївної" художниці Віти Проців

У Львівській галереї "Зелена канапа" відкрили персональну виставку Вікторії Проців "Коли трави були вищі за нас".

Молода художниця працює в ілюстративній за стилістикою авторській техніці "графічного" живопису по тканині. Цієї техніки навчив її батько-митець. Теми робіт Вікторії – дитинство, тому часто шанувальники називають її "наївною" художницею. Герої – дорослі діти у різних життєвих ситуаціях, на природі, у казковому світі.

"Раніше Віта завжди на картинах зображувала дівчаток, любила особливо малювати казкових красунь на природі, із квітами. А зараз виховує синочка, тому на цій виставці навіть є кілька робіт із хлопчиками. Каже, малюк дає їй натхнення. А ще після заміжжя художниця почала малювати навіть подружні пари у національному одязі. Часто її плутають із Гапчинською, але Євгенія ніколи не малювала у цій техніці і не використовувала етно-мотиви у роботах. Вікторія дуже уважно промальовує деталі картини - кожну квіточку, травинку, волосся персонажів" - каже директор галереї "Зелена Канапа" Олеся Домаразька.

Вікторія Проців навчалася у Львівській академії мистецтв, виросла у творчій атмосфері. Обоє батьків - художники.

"Я привела свою онучку на виставку, їй шалено подобаються дітки на картинах Вікторії Проців, вона називає їх "лялями". Особливо їй сподобалася велика картинка із веселими малятами у підгузках. Просила навіть купити таку картинку додому", - каже відвідувачка Марія Ванчосович. Подивитися виставку привела свою 6-річну онучку Марію.

Триватиме виставка до 28 квітня. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили виставку "наївної" художниці Віти Проців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі