середа, 28 березня 2012 12:13

У Лондоні продали будинок Ван Гога за $ 900 тис.

У Лондоні продали будинок Ван Гога за $ 900 тис.
Фото з сайту megalife.com.ua

Будинок в лондонському районі Брікстон, де в 1873-1874 роках жив художник Вінсент Ван Гог, продали на торгах за 565 тисяч фунтів стерлінгів (близько $ 900 тис.). Про повідомив організатор аукціону, агентство нерухомості Savills.

Покупцем об'єкта став один з прихильників творчості Ван Гога. Проте його ім'я не розкривається. Стартова ціна лота становила 475 тисяч фунтів (близько $ 756 тис.).

Триповерховий особняк розташований на вулиці Хекфорд (Hackford Road). В даний час будинок знаходиться в застарілому стані, але при цьому в ньому збереглися деякі предмети епохи Ван Гога, зокрема, камін і стічна труба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ван Гога вбили місцеві підлітки - біографи художника

Продавцями будівлі виступили діти сімейної пари, яка придбала його в 1940-і роки. З часу, коли тут жив знаменитий художник, будинок змінив лише двох власникыв.

Ван Гог оселився в Брікстоні в 20-річному віці, коли приїхав до Лондона працювати арт-дилером. Художник орендував кімнату на третьому поверсі будинку. У листах до свого брата Тео він зазначав, що дуже задоволений вибраним житлом.

Крім того, Ван Гог був закоханий в дочку господині цього будинку Урсули Лоєр - Євгенію. Однак вона не відповіла йому взаємністю, що ввело художника в депресію. У підсумку він втратив інтерес до роботи і був переведений в паризьку філію фірми, після чого серйозно зацікавився живописом.

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні продали будинок Ван Гога за $ 900 тис.». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі