понеділок, 08 серпня 2016 14:53

У кримських татар був лідер, якого можна порівняти з Бандерою - Джамала

У кримських татар був лідер, якого можна порівняти з Бандерою - Джамала
Співачка Джамала.

- У кримських татар був лідер, якого за впливом можна порівняти зі Степаном Бандерою, - каже співачка Джамала. - Його звали Номан Челебиджихан. Займався політикою та громадською діяльністю, був поетом. Відомий як автор вірша Ant etkenmen ("Клянуся"), що став національним гімном кримських татар.
Моя творчість також є одним із сегментів боротьби за український Крим - я звідти, я кримська татарка, але водночас патріот України.

7 серпня Джамала виступила в Луцьку на фестивалі "Бандерштат". Останньою прозвучала пісня "1944", саме з нею співачка цьогоріч перемогла на Євробаченні у Стокгольмі.

- Так вже вийшло, що у нас всюди політика, навіть без пісень. Я елементарно не можу поїхати в Крим. Сьогодні вранці я передавала туди ліки, у мене мама хворіє на цукровий діабет. Почула, що закритий кордон, бо в Криму відбуваються якісь військові навчання.

Дуже б хотілося, аби моя пісня і перемога на Євробаченні допомогла повернути Крим до складу України. Мабуть, музика не може вплинути на це, але здатна змінити саму людину.

Багато моїх фанатів приїхали на "Бандерштат", щоб мене почути. На цьому фестивалі, як правило, лунає важка музика, і я трохи не вписуюся у формат. Утім вважаю, що кожен виконавець тут знайде свою аудиторію. Я виступатиму на одній сцені з "Тартаком", "Гайдамаками". Нам нічого ділити.

Нізащо не займатимуся політикою. Ненавиджу цю професію, бо там немає почуттів. Якби наші політики мали щось внутрішнє, думаю, їм це допомогло б у роботі. Може, я просто розмірковую як дівчина. Та очевидно їм бракує інтуїції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іво Бобул назвав Євробачення кухонним конкурсом, а пісню Джамали - не хітом

Зараз ви читаєте новину «У кримських татар був лідер, якого можна порівняти з Бандерою - Джамала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі