середа, 21 листопада 2012 14:22

У Києві пройдуть дні бразильського кіно

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Кадр з фільму "Невидима жінка"
Кадр з фільму "Невидима жінка"
З 22 по 25 листопада в київському кінотеатрі "Жовтень" проходитиме фестиваль "Дні бразильського кіно". Всього покажуть чотири фільми. Це романтичні комедії та драми про бразильське кохання. Стрічки будуть демонструватися португальською мовою з українськими субтитрами.

Фільм "Карамуру" (Caramuru. A Inven??o do Brasil, 2001) - історично-романтична комедія про життя талановитого португальського художника Діого Алвареса. Місцеве населення називало його Камамуру, що в перекладі означає "творець вогню".

Про вічного романтика Педро розповідається в стрічці "Невидима жінка" (A mulher invis?vel, 2009). Він розчарувався в коханні і за класичним сюжетом має друга Карлоса, який не вірить в любов взагалі. І Педро вигадує собі ідеальну уявну подругу Аманду.

Автор: Фото: kinopoisk.ru
  Кадр з фільму "Центральний вокзал"
Кадр з фільму "Центральний вокзал"

Фільм "Володарка історії" (A Dona da Hist?ria, 2004) розповідає про 70-ті роки в Ріо-де-Жанейро. Це романтична історія кохання балерини Кароліни з ідеалістом Луїсом Клаудіо.

"Центральний вокзал" (Central do Brasil, 1998) - мандрівна історія. Колишня вчителька Дора заробляє тим, що пише листи для неписьменних людей, які приїжджають на Центральний вокзал Ріо-де-Жанейро. Байдужа до своїх клієнтів, вона бере по долару за лист, і ще долар, якщо просять його відправити. А відправляє вона не всі листи. 9-річний Жозуе і його мати теж користуються послугами Дори. Хлопчик пише батькові, якого нікого не бачив. Одного разу, коли гине його мати, він залишається зовсім один у величезному місті. Дора вирішує знайти його батька.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пройдуть дні бразильського кіно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі