пʼятниця, 15 червня 2012 12:26

У Києві 8 тисяч людей створять інтерактивну скульптуру - лілію

У Києві 8 тисяч людей створять інтерактивну скульптуру - лілію
3-метрову скульптуру занесуть в Книгу рекордів України

У найближчі вихідні, 16 і 17 червня, у київському Національному ботанічному саду ім. Гришка буде зафіксовано новий рекорд України.

Інтерактивна скульптура "Лілія ЄВРОГАЗБАНКУ" буде створена зі звичайних олівців безпосередньо відвідувачами першого Міжнародного фестивалю сучасної скульптури Kyiv Sculpture Project. Загальна площа скульптури 9 м ?.

"У її створенні візьмуть участь понад 8 тис. відвідувачів KSP, які увійдуть до Книги рекордів України, як автори скульптури, створеної найбільшою кількістю людей", - каже Голова Правління АТ "ЄВРОГАЗБАНК" Ростислав Павліченко.

За його словами, кожному відвідувачеві фестивалю, який бажає взяти участь у встановленні рекорду, буде виданий олівець, який необхідно прикріпити до спеціального стенду з металу. Таким чином, в кінцевому підсумку утворюється лілія - ??логотип генерального партнера KSP АТ "ЄВРОГАЗБАНК".

Встановлення всеукраїнського рекорду зафіксує представник Національного реєстру рекордів. Кожен скульптор "Лілії ЄВРОГАЗБАНКУ" отримає пам'ятний подарунок.

Міжнародний фестиваль сучасної скульптури відкрився в Ботанічному саду ім. Гришка 3 червня і триватиме аж до 2 липня цього року. На фестивалі представлені роботи 15 скульпторів з 6 країн світу: України, Великобританії, Австралії, Польщі, Нідерландів та Росії.

Відвідувачі фестивалю також зможуть насолодитися п'ятьма роботами скульпторів зі світовим іменем. Одна з них - "Мундир спадщини", вартістю близько $ 2 млн., являє собою три бетонних піджака висотою 2,4 м лідера Китайської народної республіки Мао Цзедуна, який очолював правлячу в країні Комуністичну партію протягом 27 років.

Не менш видовищна робота іспанця Жауме Пленсія "Будинок знань". Це восьмиметровий силует сидячої людини, майстерно сплетений з незліченної кількості металевих літер. Загальна вартість цих та інших робіт перевищує $ 5 млн.

"Приходьте та творіть історію власними руками", - запрошує Павліченко.

Зараз ви читаєте новину «У Києві 8 тисяч людей створять інтерактивну скульптуру - лілію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі