вівторок, 06 грудня 2011 17:12

У Британії знайдено невідомий портрет Джейн Остін

 

Британська дослідниця творчості Джейн Остін Пола Бірн виявила портрет, на якому, на її думку, зображено автора "Гордості і упередження". Як пише The Guardian, на малюнку Остін постає впевненою в собі жінкою у розквіті сил.

Знахідка Бірн є суттєвою для шанувальників і дослідників творчості англійської письменниці, оскільки відомо про існування всього лише декількох малюнків, що зображають Остін. Один з них був зроблений в 1810 році її сестрою Кассандрою - на ньому Джейн виглядає трохи сердитою. Згодом в 1870 році на основі цього малюнка був написаний ще один портрет письменниці.

Бірн вирішила, що перед нею знаходиться зображення саме Джейн Остін, вивчивши форму носа зображеної на картині жінки. Крім того, дослідниця поспілкувалася з багатьма експертами, істориками мистецтва і літературознавцями. За її словами, двоє з трьох вчених, які спеціалізуються на житті та творчість Джейн Остін, впізнали письменницю.

Грунтуючись на зображенні окремих предметів гардеробу, вчені зробили висновок, що портрет датується 1815 роком.

Портрет Пола Бірн отримала від свого чоловіка шекспіроведа Джонатана Бейта, який купив малюнок на аукціоні. Картина описувалася як "уявний портрет" Джейн Остін.

На даний момент Пола Бірн пише монографію про життя Джейн Остін. Її книга вийде в 2013 році. Раніше Бірн випустила біографії англійського письменника Івліна Во і англійської романістки і поета Мері Робінсон.

Зараз ви читаєте новину «У Британії знайдено невідомий портрет Джейн Остін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі