четвер, 08 жовтня 2015 12:32

"Тільки любов залишить тебе живим" - Гайдамаки та Макаревич презентували антивоєнний кліп

"Тільки любов залишить тебе живим" - Гайдамаки та Макаревич презентували антивоєнний кліп

6 жовтня, на російському ТБ-каналі "Дождь" відбулася онлайн-презентація нового відео "Гайдамаків" на спільну з Андрієм Макаревичем та Мацеєм Маленчуком пісню - "Тільки Любов Залишить Тебе Живим".

Пісня вийшла у липні цього року, як відповідь артистів на страждання простих людей, цинізм та лицемірство політиків, складну та несправедливу ситуацію, в якій опинилася Україна сьогодні. І недарма в ній об'єднали творчі зусилля представники трьох сусідніх країн з дуже непростою історією взаємних відносин.

Твір виконується трьома мовами. Музику написав лідер Гайдамаків Олександр Ярмола, Меленчук не тільки написав текст польською, але й зіграв на саксофоні під час запису пісні. Андрію Макаревичу належить російський текст та сама назва пісні.

Про це та про творчість - годинне інтерв'ю у прямому ефірі з Андрієм Макаревичем, якого запрошено до студії, а також прямі включення в Skypе з лідером ГАЙДАМАКІВ Олександром Ярмолою та Мацеєм Маленчуком.

Андрій Макаревич:

 - Ми домовились, що не торкаємося ніякої політики в цій пісні, ми просто пишемо пісню антивоєнну. Мені здається, так і вийшло.

Олександр Ярмола:

 - У липні ми записали пісню про те, що нас усіх зараз хвилює найбільше - про мир, Любов, як альтернативу війні. Ми усі х різних країн, тому не так просто нам було зібратись усім разом для зйомок, тому і закінчили роботу над кліпом тільки тепер. Знімати запропонували Віті Придувалову, якого я дуже поважаю. Я давно його знаю, багато з ним працював і вважаю, що він був і залишається першим. Дуже йому вдячний за цю чесну, некомерційну роботу! З Катєю Бруєвич ми зустрілися на проекті в Мистецькому Арсеналі, в якому приймали участь. Я побачив її шрифт і захопився ідеєю підключити її до роботи над кліпом в якості художника. Як результат - її авторський шрифт став невід'ємною частиною спільного художнього рішення кліпу. Мені дуже сподобалось те, що у нас вийшло. Пісня – і сама по собі - дуже потужна робота, а кліп поєднав ще більше творчих особистостей і зробив її ще більш потужною ті емоційною.

Пісня отримала дуже широкий резонанс у всіх трьох країнах. До роботи над відео долучилися інші відомі творчі особистості. Відео "Тільки Любов Залишить Тебе Живим" - робота легендарного українського режисера Віктора Придувалова, а також у кліпі використано авторський шрифт художниці Катерини Бруєвич.

Віктор Придувалов:

- На зйомки у нас було обмаль часу. Тому я задав саму манеру зйомки, крупні плани, а вже в процесі прийшло рішення з кіношним "брудом", через який вони начебто пробиваються - до любові, до світла ... і в кінці білий текст - це можливо! Мені здається, при цьому мінімумі, - меседж оформився і реалізувався.

Зараз ви читаєте новину «"Тільки любов залишить тебе живим" - Гайдамаки та Макаревич презентували антивоєнний кліп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі