четвер, 10 вересня 2015 15:11

Столичний музей російського мистецтва можуть перейменувати

Столичний музей російського мистецтва можуть перейменувати

Постійна комісія Київської міської державної адміністрації з питань культури та туризму розглянула пропозиції стосовно перейменування Київського музею російського мистецтва на Київський національний музей "Галерея Терещенків". Керівництво музею виступило проти.

З ініціативою перейменувати музей виступила депутат Київради Олена Єскіна. Вона нагадала, що колись це була приватна садиба меценатської родини Терещенків. Радянська влада націоналізувала колекцію та створила музей мистецтва.

Проте керівництво цього музею виступає проти такого рішення, адже, на їх думку, існуюча назва повністю відповідає історії та роботам музею. Музейники написали з цього приводу відкритого листа.

"Недоречне та несвоєчасне перейменування музею може стати прикрою помилкою. Подібна ситуація вже була в 1991 році, питання вирішувалося на рівні Верховної ради України і тоді музей відстояв свої позиції. Зміна назви, на нашу думку, можлива виключно з ініціативи музею (так, завдяки нашому музею, свого часу була перейменована вулиця Рєпіна на Терещенківську). Такі рішення не можна ухвалювати без узгодження з науковим колективом, фахівцями музейної справи. До того ж вирішення цієї проблеми, з огляду на світову практику, безумовно, потребує ретельного вивчення, громадського обговорення за участі фахівців, мистецької спільноти та не терпить поспіху", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, рішення про перейменування депутати не змогли прийняти, тому було вирішено винести це питання на громадські слухання.

Зараз ви читаєте новину «Столичний музей російського мистецтва можуть перейменувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі