середа, 01 жовтня 2014 15:05

Скрипаль-віртуоз знову дав концерт у вашингтонському метро

Скрипаль-віртуоз знову дав концерт у вашингтонському метро
Фото: ria.ru

Відомий американський скрипаль-віртуоз Джошуа Белл знову дав концерт у вашингтонському метро. Після соціального експерименту 2007 року, це його другий концерт у підземці. Цього виступ знаменитого 46-річного музиканта відбувся у холі станції Union Station. Разом з ним твори Йоганна Себастьяна Баха та Фелікса Мендельсона виконали дев'ять його учнів.

Мета акції - привернути увагу американців до класичних музичних творів, зробивши їх частиною повсякденного життя поряд з поп- та рок музикою. Цього разу концерт зібрав кілька десятків слухачів на відміну від першого експерименту Белла в столичній підземці, який він провів сім років тому.

Тоді знаменитого скрипаля ніхто не пізнав протягом усього 45-хвилинного концерту. Тоді Белл, граючи твори великих композиторів на скрипці Страдіварі 1713 року, зумів заробити 30 доларів. Але зараз знову взяти в метро скрипку вартістю 3 млн доларів Белл не наважився.

Цікаво, що напередодні цього експерименту Белл давав концерт, квиткі на який коштували понад 100$.

Як повідомляє The Washington Post, за час концерту повз музиканта пройшли більше двох тисяч пасажирів підземки, але зупинилися тільки близько двох десятків.

30-хвилинний концерт, крім того, став для Белла хорошою рекламною кампанією його нового альбому скрипкового концерту "Бах", який надійшов у продаж 30 вересня. "Особливо почесно було виконати твори Баха, який по праву вважається найбільшим композитором всіх часів", - сказав музикант. Загалом Белл випустив 35 альбомів.

Зараз ви читаєте новину «Скрипаль-віртуоз знову дав концерт у вашингтонському метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі