середа, 11 вересня 2013 16:14

Скандал з оперною дівою не збавляє обертів: "Жоден серйозний театр не візьме Абдулліну на роботу"

Скандал з оперною дівою не збавляє обертів: "Жоден серйозний театр не візьме Абдулліну на роботу"
Фото: abdullina.com

Усе ще не змовкає скандал з висловлюванням оперної співачки Катерини Абдулліної у соціальній мережі, де вона обговорювала тему української мови. На сайті Національної опери опублікували офіційний коментар.

Зокрема, Анатолій Солов'яненко, головний режисер Національного академічного театру опери та балету України імені Тараса Шевченка пише: "Із сумом змушений констатувати, що ні славні здобутки Людмили Монастирської, ні ювілеї Марії Стеф'юк - Героя України, легендарної співачки, яка першою з українок, після Соломії Крушельницької, була запрошена співати у "Ла Скала", ні Мирослава Скорика - Героя України, всесвітньо відомого композитора, не викликали такого інтересу, як абсурдна за масштабами та огидна за сутністю, ситуація навколо К. Абдулліної".

"Як головний режисер театру, не бачу можливості подальшого виконання Абдулліною провідних партій у виставах театру, принаймні з наступних причин, кожної з яких достатньо: її незадовільна вокальна форма, відмова колег від участі з нею у виставах та можлива реакція на її появу на сцені з боку глядацької аудиторії, що може поставити виставу під загрозу зриву. Цілком природно, що будь-яка людина, яка має честь, гідність і власну позицію, після усього, що сталося, подала б заяву про звільнення, але нині зрозуміло - Катерина цього не зробить. Чому? Відповідь проста - вона прекрасно розуміє, що жоден серйозний театр у такій вокальній формі не візьме її на постійну роботу" - продовжує режисер.

Зараз ви читаєте новину «Скандал з оперною дівою не збавляє обертів: "Жоден серйозний театр не візьме Абдулліну на роботу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

226

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі