вівторок, 27 грудня 2011 10:10

Шматок стіни Колізею відвалився на Різдво

Шматок стіни Колізею відвалився на Різдво

У неділю, 25 грудня, із зовнішнього боку Колізею відвалився невеликий фрагмент стіни. Як повідомляє Corriere della Sera, шматок стіни міг обрушитися через наплив туристів, яким в католицьке Різдво дозволили відвідати амфітеатр безкоштовно.

Видання відзначає, що в результаті інциденту, що стався приблизно о 12:30 за місцевим часом, ніхто не постраждав. За словами директора Колізею Росселb Реа, саме цю ділянку пам'ятника планується реставрувати в березні 2012 року.

Кошти на роботи надасть відомий італійський бізнесмен Дієго Делла Валле, власник взуттєвого бренду Tod's. Передбачається, що він виділить на реставраційні роботи близько 26 мільйонів євро, при цьому в обмін на фінансову допомогу Делла Валле отримає права на зображення Колізею.

Про подію стало відомо від туристів, які повідомили про обвалення маленького фрагмента стіни римській поліції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі перетворили Колізей на 4-метрове штучне озеро

Невеликі обвалення в Колізеї відбуваються не вперше. У травні 2010 року також відвалився один фрагмент стіни, проте він був більше - половина квадратного метра. За даними фахівців, в стінах Колізею близько 3 тисяч тріщин.

Зараз ви читаєте новину «Шматок стіни Колізею відвалився на Різдво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі