середа, 11 липня 2012 11:50

Сестри Лопухіни розписали Джамалину пісню "жуйковим" шрифтом
10

Фото: Фото надані сестрами Лопухіними

Для кліпу на Джамалину пісню "Sing it out" пішло близько 700 аркушів паперу. Молоді каліграфи Сестри Лопухіни малювали ілюстрації для відео чотири тижні.

Безпосередньо над кліпом працювала Вікторія Лопухіна у парі з аніматором ролику Євгеном Пилінським. Три тижні пішло у Вікторії для того щоб розробити дві версії написів пісні і тиждень аби усе намалювати. Витримала фіолетово-лілово-бордово-жовту гамму.

"Малювала слова на папері формату А4 та А3, - каже Вікторія. – Це шрифтова збірка в "жуйковому" стилі, як ми її називаємо. Потім аркуші сканувала в Головпоштамті, на Хрещатику. Бо не було сканера та принтера, а цей заклад був найближчім від дому. Отже, всі бачили над чим я зараз працюю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Концерт Джамали на підтримку дебютного альбому "For Every Heart"

Спершу малювалося все олівцем – чорним по білому, а колір підбирали у Photoshop. Основну фіолетову гамму кліпу вибрав Євген Полуцький.

Вікторія каже, що прослухала "Sing it out" Джамали разів сто: "Бо я підбирала нариси та стилістику написів, спочатку малюючи у себе в голові картинки для сюжету. Потім робила ескізи та копіювала готову роботу через скло на "чистовий" варіант. Фрази пісні розбивала по кадрам. Для всіх слів одразу відчула картинку. Не буває складнощів з ідеями. Нецікаві слова, без особливого смислового акценту, просто ігнорувала. Залишала без образу".

Віталіна та Вікторія Лопухіни. Дизайнери-каліграфи.

Близнята. Дівчатам по 23 роки. Народилися в Луганській області. Мама – вчитель гри на фортепіано. Тато працював директором школи та учителем фізики.

Малюють з трьох років. Мама вдома зберігає більше 30 зошитів по 96 аркушів. Там все помітно – зміна почерку, настроїв.

Віталіна більше любить хроматичну гамму кольорів (чорний, білий) та сепію. Вікторія, навпаки, акцентує на кольорах.

Каліграфії вчаться чотири роки. На даний момент пишаються своєю дипломною роботою – малювали все від руки. Останній реалізований проект – брендинг для Європейського містечка біля Арки Дружби народів (відповідали за розміщення написів, верстку та графічне оформлення інфо-стендів).

Зараз ви читаєте новину «Сестри Лопухіни розписали Джамалину пісню "жуйковим" шрифтом ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі