понеділок, 28 травня 2012 10:47

Сценарист і актор серіалу "Шерлок" отримали премію BAFTA

Сценарист і актор серіалу "Шерлок" отримали премію BAFTA
Премію Моффату вручили виконавець ролі Шерлока, актор Бенедикт Камбербатч й нинішній Доктор Хто з однойменного телепроекту, актор Метт Сміт. Фото: itv.com

Сценарист популярного телесеріалу "Шерлок" (Sherlock) Стівен Моффат і виконавець ролі головного лиходія Моріарті, актор Ендрю Скотт удостоєні в неділю теленагороди Британської академії кіно-і телемистецтва BAFTA.

Теленагороди BAFTA були вручені в Королівському фестивальному залі на південному березі Темзи в 25 конкурсних та двох спеціальних номінаціях за програми, створені і показані по британському телебаченню за минулий рік.

Скотт отримав золоту маску BAFTA в номінації "Кращий актор другого плану" за виконання ролі Джима Моріарті у другому сезоні "Шерлока". Він пройшов на британських екранах у січні цього року.

Перший сезон серіалу також був лауреатом BAFTA 2011 року в номінації "Кращий драматичний серіал".

Моффат удостоївся спеціальної нагороди Британської телеакадемії, яку йому вручили виконавець ролі Шерлока, актор Бенедикт Камбербатч й нинішній Доктор Хто з однойменного телепроекту, актор Метт Сміт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шерлок Холмс і Чарлі Чаплін ганяли на двоколісних роверах по Києву

Камбербатч номінувався на BAFTA за головну чоловічу роль, проте його обійшов Домінік Вест, який зіграв у серіалі ITV "Попечитель" (Appropriate Adult). Цей же серіал завоював і нагороди за кращу жіночу роль (Емілі Уотсон) та кращу жіночу роль другого плану (Моніка Долан).

Кращою розважальною програмою другий рік поспіль визнали "Шоу Грема Нортона" на BBC, де він кожного тижня проводить інтерв'ю зі знаменитостями. Нортон в останні чотири роки також є головним британським коментатором "Євробачення".

В інформаційно-новинному блоці теленагород удостоїлися четвертий канал британського телебачення Channel 4 за висвітлення землетрусу в Японії в 2011 році, розслідувальна програма BBC "Панорама" (Panorama). ВВС також відзначена за масштабну трансляцію в прямому ефірі королівської весілля принца Вільяма і Кейт Міддлтон.

Зараз ви читаєте новину «Сценарист і актор серіалу "Шерлок" отримали премію BAFTA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі