вівторок, 29 липня 2014 16:01

Росія підтягнула військо ще ближче до українського кордону

Росія підтягнула військо ще ближче до українського кордону
Фото: zik.ua

Величезна кількість російської військової техніки базується біля українського кордону.

Про це поінформував спікер інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

Наразі за 18 км від українського кордону на території Росії базуються 29 вертольотів і два військові літаки.

За його інформацією, із залізничної станції "Уразово" РФ, що напроти Харківської області, відвантажено 6 БТР. До того ж, навпроти пункту пропуску "Ізварине" в Луганській області сформована колона військової техніки РФ, яка прямує в бік території України.

"У районі населеного пункту Донецьк та Кам'янськ-Шахтинський Ростовської області, навпроти пункту пропуску "Ізварине" зафіксовано формування колони військової техніки ЗС РФ з 16 "КамАЗів", яка прямувала в бік території України", - розповів він.

Крім того, на трасі М-04 "Дон" виявлено переміщення тягачів з 10 танками Т-64 та трьома автомобілями "Урал" у напрямку кордону з Луганською областю. Крім того, РНБО зафіксувала значні угрупування російських військ навпроти ділянки Луганського прикордонного загону. На напрямку Шрамко (РФ) - Ульянівське (за 25 м від кордону) розташовано позиції підрозділу Збройних сил РФ (8 БМД). На напрямку Селезньове (РФ) – Василівка (за 50 м від кордону) розташовані взводні групи військовослужбовців Збройних сил Росії з бронетехнікою.

А в районі населеного пункту Новомиколаївка Ростовської області зафіксовано до 20 одиниць бронетехніки, а біля населеного пункту Селезньове Ростовської області зосереджено ще до 10 одиниць бронетехніки та автомобілі "КамАЗ. Скупчення бронетехніки зафіксоване і в районі населеного пункту Катеринівка Ростовської області зафіксоване. Там, за даними РНБО, окрім бронетехніки ще помітно близько 40 установок "Град".

Зараз ви читаєте новину «Росія підтягнула військо ще ближче до українського кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути