пʼятниця, 12 жовтня 2012 16:54

"Рок Січ" проведуть з кулішем та пам'ятником шведському фанату

"Рок Січ" проведуть з кулішем та  пам'ятником шведському фанату
Фото: rocksich.org

У травні наступного року на столичному Трухановому острові відбудеться музичний фестиваль "Рок Січ". На трьох сценах гратимуть українські та шведські виконавці.

"Під час Євро-2012 до нас приїхала рекордна кількість іноземних вболівальників, які розмістилися на території одного фан-табору. Наше бажання повернути шведів до столиці велике. Провести фестиваль - хороший для цього привід, - розказав голова КМДА Олександр Попов на прес-конференції фестивалю 12-го жовтня. Захід проведуть за підтримки міськдержадміністрації.

Засновником фестивалю є Олег Скрипка. "Рок Січ" тричі проходила на території острову. Востаннє подія відбулася 2010-го.

"Фестиваль представляв суто український рок, - каже Олег Скрипка. - Відчувалося, що треба розкрити кордони і зробити його інтернаціональним. Була мрія зробити дружній фестиваль, який щороку прийматиме іншу країну. Зрозуміло, що на Труханів острів першими треба запросити шведів. Ідея виникла після відвідин матчу Україна-Швеція. Я знав, що будуть корки, взяв маленький мопед і поїхав ним на стадіон. На бульварі Лесі Українки зустрів ходу шведських вболівальників, які дорогою співали. Я, як і вони, був у жовто-блакитній футболці, але нашої збірної. Посадив позаду себе їхнього фаната. Зайшов зі шведами на матч. Сидів там разом з ними".

Скрипка ще не називає учасників фестивалю. Каже, що на трьох сценах гратимуть рок, етно-рок та важкий рок. "У Швеції дуже багато важкої музики. Тому привезти звідти метал буде без проблем. Крім музики також буде екстремальний спорт, лицарські бої між українською та шведською командами, козацькі розваги, пригощання кулішем. Досвід проведення "Рок Січі" показує, що вдень можемо там прийняти 15-20 тис гостей".

Також Олександр Попов оголосив про конкурс на пам'ятник шведському вболівальнику. Кращий визначать разом зі шведською стороною. Встановлять скульптуру на Трухановому острові до Дня Києва.

Зараз ви читаєте новину «"Рок Січ" проведуть з кулішем та пам'ятником шведському фанату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі