середа, 31 серпня 2016 01:59

Режисерський дебют Наталі Портман покажуть у Києві
5

8 вересня у кінотеатрі "Київ"Наталі Портман відбудеться українська прем'єра дебютної режисерської роботи "Історія про любов і пітьму". Показ відкриє Посол Держави Ізраїль в Україні Пан Еліав Бєлоцерковські.

Біографічний фільм заснований на мемуарах ізраїльського прозаїка і журналіста Амоса Оза. Сценарій кінострічки розгортається навколо молодої матері Фані Оз (Наталі Портман), яка самотужки виховує сина Амоса. Утікаючи від переслідування, після переїзду в Палестину з Європи, Фані всіляко намагається відвернути сина від суворої реальності.
Прем'єра фільму пройде у рамках фестивалю "Тиждень ізраїльського кіно", який стартує з 8 вересня у п'яти містах України. Організовують захід Посольство Держави Ізраїль в Україні та Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість".
У програмі - п'ять стрічок ізраїльських режисерів: Історія про любов та темряву (2015), режисер Наталі Портман; Кав'ярня "Неглер" (2016), режисер Ярів Барел і Мор Капланскі; Останні дні Рабіна (2015), режисер Амос Гітаї; Гетт, або суд Вів'єн Амсалем (2014), режисер Роніт Елькабец, Шломі Елькабец; Ядерний фалафель (2015), режисер Дрод Шауль.
До програми увійшли учасники Каннського МКФ та Берлінале, номінанти "Золотого глобуса", володарі нагород Ізраїльської кіноакадемії і Єрусалимського МКФ.
Кінострічками зможуть насолодитися глядачі у Києві, (з 8 вересня, кінотеатр "Київ"), Одесі (з 8 вересня, Інотеатр), Харкові (з 22 вересня, кінотеатр 8 ½), Вінниці (з 16 вересня, кінотеатр Родина) та Львові (з 22 вересня, кінотеатр Кінопалац "Коперник").
Фільми програми демонструються мовою оригіналу з англійськими і українськими субтитрами.

Зараз ви читаєте новину «Режисерський дебют Наталі Портман покажуть у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі