Ексклюзиви
вівторок, 21 січня 2014 16:30

Прокат українських фільмів 2014-го почне сімейна драма про інтелігента

23 січня в український прокат вийде новий фільм українського режисера Валентина Васяновича "Креденс". Це сімейна драма з елементами інтелектуальної комедії.

Автори фільму говорять про "Креденс" як історію протистояння хижого радянського і традиційного українського світоглядів. Щоб позбутись непроханих гостей, герой мусить відкласти віолончель і взяти в руки міцного кийка.

За сюжетом, головний герой картини - скромний, інтелігентний віолончеліст львівської Опери Орест, на якого в один момент навалюються, здається, всі негаразди світу. На виступ у Вену замість нього беруть його бездарного колегу, музична школа, в якій навчається його син, піддається рейдерським атакам, а теща взагалі вимагає, щоб він зробив дитину сестрі дружини...

Викидаючи з балкона старовинний буфет (креденс), дідусів військовий трофей, - своєрідний символ надуманих сімейних цінностей, які заважають героям фільму дихати на повні груди, - Орест ніби підводить риску під своїм минулим життям.

Дія фільму відбувається у різдвяному Львові. У ньому знімалися: Андрій Самінін ("Мисливці за караванами"), Ольга Гришина ("ТойХтоПройшовКрізьВогонь"), Михайло Жонін ("Менти. Таємниці великого міста"), Наталія Васько ("Метелики") та інші.

Це не єдина українська робота, яка вийде в широкий прокат. Як мінімум 10 картин глядачі побачать протягом року. Серед них будуть мелодраматичні історії - "Люби мене" Марини Ер Горбач і Мехмета Бахадир Ера, "Хвороба кохання" Дмитра Томашпольського і Альони Дем'яненко. Також, перший український дитячий кіномюзикл Анатолія Матешка "Трубач" та повнометражний анімаційний фільм для сімейної аудиторії "Хто боїться дядечка Бабая?".

Навесні обіцяють показати міський трилер Володимира Тихого "Зелена кофта" про викрадення 7-річного хлопчика, а також байопік "Лука. Святитель-хірург" Олександра Пархоменка. На кінець року в прокат вийдуть - "Брати. Остання Сповідь" Вікторії Трофименко та історична драма "Поводир" Олеся Саніна.

Зараз ви читаєте новину «Прокат українських фільмів 2014-го почне сімейна драма про інтелігента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі