субота, 02 серпня 2014 14:25

"Привет дядя Вова", - стартував фестиваль "Бандерштат"
14

Фото: Ольга Богачевська

- Тут багато співають пісень про Вову, - жартує ведуча фестивалю українського опору "Бандерштат" Вікторія Жуковська. Вчора 1 серпня він стартував у місті Луцьк. Відбувається 8-ий раз. Проходить на місцевому іподромі за 15 хв від центру міста.

Кожен другий музичний гурт співає пісні про Путіна або використовує композицію футбольних фанатів під час виступу. Калуський гурт "Широкий лан" заспівав російською пісню "Привет дядя Вова".

- Приспів всі знають, його знає весь світ, інопланетяни пишуть на своїх тарілках "Путін ла-ла-ла", - каже зі сцени вокаліст команди Святослав Бойко.

Також виступали "Веремій", "Мотор'Ролла" і білоруський гурт "Заточка".

У п'ятницю розпочалась гутіркова програма. Зустрічі відбулись із журналістом і політиком Єгором Соболєвим, сотниками 35-ої Волинської сотні Майдану Володимиром Пастушком і Олександром Гучом.

- Під час розстрілу 20 лютого ніхто не забздів. Поки будуть такі хлопці, житиме Україна, - каже Сашко Гуч. Вранці 20 лютого його поранили снайпери на Інститутській. Днями він повернувся з лікування в Ізраїлі.

Пастушок одним із перших пішов добровольцем у Нацгвардію. Воював під Слов'янськом і в Красному Лимані на Донбасі. Зараз повернувся на ротацію. Згодом знову поїде воювати на Схід.

За словами відповідального за наметове містечко Олександра Лавришика, станом на 18-ту годину заселилось більше тисячі гостей. Це удвічі більше, ніж торік.

Близько півночі розпочалась нічна акустична сцена з виступу луцького театру "Гармидер".

Другий день фестивалю розпочався з ранкової йоги. Сьогодні гутірку читатимуть політики Юрій Луценко та козак Михайло Гаврилюк. Ввечері виступатимуть "Фіолет", новий проект Олександра Положинського "Був'є" та "Кому вниз". Фестиваль триватиме до 3-го серпня.

Зараз ви читаєте новину «"Привет дядя Вова", - стартував фестиваль "Бандерштат"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі