пʼятниця, 04 травня 2012 12:27

Польські вуличні театри виступлять у Києві та Донецьку

З 10 по 13 травня у Києві та Донецьку відбудуться вуличні вистави відомих польських театрів - вже відомий киянам з вистави "Планета Лем" театр "Бюро Подорожей" і "Театр Снів", який завітає до Києва вперше.

Театр Бюро Подорожей (Biuro Podr??y) заснований у 1988 році режисером Павлом Шкотаком. Репертуар театру включає чотирнадцять оригінальних вистав, серед яких вісім - під відкритим небом (зокрема, "Carmen Funebre" - володар Першої відзнаки, Нагороди критиків та Нагороди Гамада в Единбурзі, а також Гран-прі Театрального фестивалю в Афінах).

Географія виступів театру нараховує 46 країн на 5 континентах. В тому числі у вересні 2011 року Театр показав киянам футуристичну виставу за творами Станіслава Лема "Планета Лем".

"Бюро Подорожей" – учасник великих театральних фестивалів та володар престижних премій. Цьогоріч він представить українцям виставу "Carmen Funebre".

Натхненням для вистави, створеної 1994 року, стало посилення етнічних конфліктів та війна у Боснії. Працюючи над виставою, колектив Театру зустрічався з біженцями з колишньої Югославії. Їх розповіді сприяли створенню універсальних метафор, що описують долю вигнанців. У „Carmen Funebre" театр "Бюро Подорожей" використовує додаткові елементи посилення інтенсивності переживань: вогонь, світлові ефекти та вражаючу музику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На "Сцену людства" до Черкас прибуло 10 театрів

Театр Снів (Teatr Sn?w), заснований 1986 року, вважається одним з найцікавіших польських вуличних театрів. Намагаючись не пропустити жодного фестивалю, Театр об'їздив всі куточки Польщі, Чехії, Бельгії, Голандії, Іспанії, Італії та Німеччини. Його вистави неодноразово відзначали на різноманітних фестивалях і конкурсах.

Українці побачать спектакль "Кімната" (реж. Зджіслав Гурський).

Дивовижна кімната знаходиться на кордоні марень і реальності. Її мешканець абсолютно не такий як ми, він більший за нас і світ його теж більший.

Він виглядає абсолютно безпорадним і самотнім, але до своїх монотонних щоденних клопотів ставиться з непідробним інтересом, в той же час пильно спостерігаючи за тим, що відбувається навколо, але через призму власних мрій і потреб.

Мріючи про кохання не помічає ту, яка турбується про нього, організовує його життя й часом (можливо, не тільки уві сні) стає його парою. Могла б нею бути. Якщо б він її зауважив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що п'ють і про що розмовляють у театральних кафе Києва, Вінниці й Львова

Вистави відбудуться за таким розкладом:

Донецьк

10 травня - 11 травня

Парк Щербакова, 21:00

Київ

10 травня - 11 травня

Площа під Аркою Воз'єднання (Володимирський узвіз, 2) , 19:00

12 травня - 13 травня

Площа під Аркою Воз'єднання (Володимирський узвіз, 2) , 21:00.


Зараз ви читаєте новину «Польські вуличні театри виступлять у Києві та Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі